SAP Business Suite på SAP HANA – en ”game changer” för att hantera organisationer i realtid

SAP lanserar Business Suite på SAP HANA och möjliggör transaktioner och analys i realtid

StockholmSAP presenterar SAP Business Suite på den uppmärksammade in-memorybaserade plattformen SAP HANA. SAP blir därmed ensamma på marknaden att erbjuda en integrerad serie affärsapplikationer som fångar in och analyserar transaktionsbaserad data i realtid på en in-memorybaserad plattform. Med SAP Business Suite på SAP HANA får företag möjlighet att omedelbart omvandla beslutsunderlag till beslut. På SAP tror man att det som nu presenteras fundamentalt kan förändra hur företag gör affärer och interagerar med varandra.

SAP kommer kunna stötta företag att förändra deras verksamheter i realtid och ge företagen möjlighet att nå mer innovation, snabbare processer och förenklade interaktioner. En rad olika verksamhetsscenarion – som att analysera marknadskampanjer, avtalsöverenskommelser, finansiella transaktioner, resursplanering, och undersökningar av kunder och sociala medier – tillsammans med de mest använda operationella rapporterna och analyserna har specifikt optimerats för att skapa värde för kunder i olika branscher.

SAP Business Suite på SAP HANA levererar en hastighet och innovationsmöjlighet som öppnar upp en helt ny värld för företag. Lösningen gör att kunder kan hantera alla uppdragskritiska affärsprocesser i realtid, exempelvis planering, genomförande, rapportering och analys. Med en öppen miljö som möjliggör analys och rapportering av verksamheten utifrån omedelbar transaktionsdata skapas helt nya nivåer av analytiska applikationer.

Företaget har tagit fram ett så kallat service pack och en lösning för snabb utrullning som gör det möjligt för existerande kunder att migrera från existerande databas till SAP HANA om de önskar.

Kunders valfrihet
SAP stöttar kunder oavsett val av databasteknik och leverantör. Därför kommer SAP Business Suite även framöver att erbjudas till och stötta alla nuvarande certifierade databaser. SAP kommer även att arbeta med databaspartners för att stötta in-memory-optimeringar för SAP Business Suite på deras databasplattformar.

Existerande SAP Business Suite kunder som vill dra nytta av fördelarna med SAP HANA kommer kunna migrera från den existerande databasen till SAP HANA. För att stötta en smidig implementering erbjuder SAP ett omfattande paket av tjänster och lösningar för en snabb utrullning. Företaget har också utbildade konsulter i SAPs stora ekosystem av partners. En speciell lösning släpps under första kvartalet 2013 som gör det möjligt för kunder att gå ”live” inom mindre än sex månader. Den kommer erbjuda ett komplett paket med förkonfigurerad programvara, implementationstjänster och slutanvändaranpassning till ett fast pris och omfattning.

För att snabba på införandet har SAP dragit nytta av feedback från SAPs användargrupper och kunder. Företaget har justerat sin prismodell för att efterlikna hur kunder i nuläget köpt databaser. Prismodellen baseras på ett procenttal av applikationsvärdet och är mycket konkurrenskraftig jämfört med alternativen på marknaden.

”2010 meddelade SAPs grundare och ordförande, Hasso Plattner, en plan för att erbjuda verksamheter riktig realtid. Det första steget innebar realtidsanalys med SAP HANA. Det andra steget tillförde SAP NetWeaver Business Warehouse på SAP HANA. Det tredje steget innebär nu att leverera SAP Business Suite på HANA. Jag är stolt över vårt arbete tillsammans med kunder de senaste 18 månaderna och att vi nu nått visionen om riktig realtid för företag och skapat en modern och kraftfull programvaruplattform som radikalt kan förändra företag”, säger Dr. Vishal Sikka, ansvarig för Technology & Innovation på SAP och representant i företagets globala ledningsgrupp.

Mer affärsinnovationer
Kunder ges nu möjlighet att förändra sina affärsmodeller och processer utifrån hur behoven – och få intelligens inbäddat i transaktionerna.

Snabbare affärsprocesser
SAP Business Suite på SAP HANA kan få stor påverkan på företags kärnverksamhet genom att erbjuda realtidsscenarios.

“I takt med att hastigheten i näringslivet ökar och det finns allt mindre tid för beslut, så växer behovet av att minska tiden som det tar att fånga in, analysera, och agera på information. SAP Business Suite på SAP HANA möter detta behov. Den kombinerar processer kring transaktioner och analys i en enda plattform för insamling och beslut. Integrationen av transaktionshantering med beslutsstöd i realtid minskar förseningar och ineffektivitet som finns i existerande verksamhets- och BI-system. Det gör det möjligt för medarbetare att ta bättre taktiska, operationella och strategiska beslut, baserade på relevant, solid, aktuell data”, säger Henry Morris, senior vice president på IDC:s Worldwide Software, Services, Big Data så väl som Sales and Marketing Executive Advisory research groups.

Enklare affärsinteraktioner
Numera förväntar sig användare användarvänlighet och kapacitet att översätta insikter till beslut. SAP Business Suite förenklar affärsinteraktioner i realtid.

Innovationer planeras också kring SAP Business All-in-One-lösningarna, vilket kommer göra det möjligt för företag i alla storlekar att dra nytta av SAP HANA. Tillsammans med SAP Business Suite kommer dessa lösningar att öppna för nya typer av försäljning, service och affärsmöjligheter för partners i hela ekosystemet.

“Vi är mycket entusiastiska över att SAP ERP nu finns på SAP HANA eftersom det kommer bli en ”game-changer” för John Deere. Efter en framgångsrik inledning tog vi snabbt beslut att göra SAP HANA till vårt val av plattform för många av våra existerande och framtida applikationer. Den här innovationen från SAP revolutionerar sättet vi introducerar nya produkter och tjänster till marknaden och hanterar kritiska processer som planering av materialresurser i realtid. Det blir till och med möjligt för oss att arbeta med prediktivt underhåll,” säger Derek Dyer, Director, Global SAP Services, at Deere and Company.

“Ferrero har som mål de kommande fem åren att dubblera den totala omsättningen utanför Europa och SAP kommer vara en viktig del i vår framgång. Det första intrycket av SAP ERP på SAP HANA visar att vi kan nå betydande hastighetsförbättringar och bättre användbarhet genom att arbeta med realtidsinformation. Vi förväntar oss tydliga förbättringar i kampanjer och bättre simulering i vår logistik tillsammans med snabbare planering. Vi föreställer oss att vi kommer kunna omvandla sätten vi tar beslut på och hanterar våra processer genom att kombinera mobilitet med big data”, säger Enzo Bertolini, CIO, Ferrero Group.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Susanne Kapfer
Director Integrated Communications, SAP Norden
+46 (0)8 587 700 00
susanne.kapfer@sap.com

About SAP
As market leader in enterprise application software, SAP (NYSE: SAP) helps companies of all sizes and industries run better. From back office to boardroom, warehouse to storefront, desktop to mobile device – SAP empowers people and organizations to work together more efficiently and use business insight more effectively to stay ahead of the competition. SAP applications and services enable more than 183,000 customers (includes customers from the acquisition of Sybase) to operate profitably, adapt continuously, and grow sustainably. For more information, visit www.sap.com.