Ericsson och SAP samarbetar kring nya molnbaserade maskin-till-maskin lösningar

BARCELONA, SpanienFör att möta behovet av maskin-till-maskin teknik har Ericsson (NASDAQ:ERIC) och SAP AG(NYSE:SAP) tecknat avtal för att tillsammans erbjuda molnbaserade maskin-till-maskin (M2M) lösningar och tjänster till företag, via operatörer runt om i världen. Lösningarna baseras på ett kombinerat software-as-a-service (SaaS) erbjudande inom M2M, från Ericsson och SAP.

Genom att kombinera styrkan i Ericssons tjänster, lösningar, teknik och infrastruktur för nätverksoperatörer, drivna av Ericsson Device Connection Platform & Service Enablement Platform, med företagsanpassade lösningar från SAP som drivs av SAP HANA platttformen, ska resultera i att företag snabbare, bättre och mer innovativt kan möta kunders behov. Offentliggörandet av partnerskapet sker på Mobile World Congress, som anordnas mellan 25 – 28 februari, 2013 i Barcelona.
Företag som velat anamma M2M-lösningar har fram tills nu stött på hinder, exempelvis att det inte funnits kompletta multi-bransch helhetserbjudanden och brist på passande globala sammankopplingsmöjligheter som multinationella företag eftersöker. Ericsson och SAP kommer tillsammans leverera sammankopplade molnbaserade erbjudanden till operatörer för att komma förbi dessa hinder och dra nytta av molnfördelar som minimala initiala investeringar och snabb time-to-market.
De nya lösningarna och tjänsterna kommer förbättra företagens effektivitet när det gäller viktiga affärsprocesser, exempelvis underhåll, support på distans, logistik och lagerhantering samt försäljning och kundtjänst.
De ihopkopplade M2M-erbjudandena med infrastruktur och branschspecifika lösningar kommer erbjudas av operatörer, som erbjuder det som en tjänst till företag. Ericsson och SAP diskuterar redan modellen med operatörer.

Per Simonsen, vd på Telenor Connexion, säger: ”På Telenor Connexion så ser vi hur M2M blir en allt mer strategisk och integrerad del av våra kunders verksamhet och erbjudanden. Samarbetet mellan SAP och Ericsson är avgörande för att kunna stötta kunders implementeringar av M2M och öka värdet på deras erbjudanden och kundupplevelser. Det innebär också fantastiska möjligheter att nå nya kunder i olika branscher.”

Lynda Burton, som är Director of Wholesale på Three UK, säger: ”Vi ser hur behovet av helhetslösningar inom M2M växer. Det här partnerskapet i kombination med Three´s ledande position på marknaden och erfarenhet inom mobil data, resulterar i en kraftfull lösning för företagskunder.”
SAP är väl positionerade att erbjuda företag marknadsledande mobilitet, molntjänster och analys av ”big data”, och har omfattande erfarenheter av att kombinera dessa tekniker och skapa unika kraftfulla lösningar för olika branscher.

Jim Hagemann Snabe, co-vd på SAP AG, säger: ”Det vi offentliggör idag är första steget mot att nå den vision som SAP och Ericsson delar, att tillsammans med kunder runt om i världen nå möjligheterna med M2M. Vi kommer att riva hindren som stoppar kunder från att dra nytta av M2M genom att leverera enkla lösningar som går snabbt att införa till ett rimligt pris. Företagen kommer kunna utnyttja ett erbjudande som ger dem allt de behöver för att koppla ihop maskiner och omvandla stora datamängder till kunskap och beslutsunderlag i realtid.”
Vid sidan av lösningar och teknik kommer Ericsson att erbjuda konsulttjänster, systemintegration och ”managed services”. De kommer även erbjuda komplett enhets- och applikationstestning, så väl som verifikationstjänster som möjliggör snabbare time-to-market, effektiv användning av nätverksresurser och en optimerad användarupplevelse. Operatörer, exempelvis leverantörer som kopplar samman M2M, kan välja olika nivåer för sitt engagemang, från heltäckande M2M-leverantörer till partner i ekosystemet.

Ericssons Device Connection Platform och Service Enablement Platform har snabbt lockat fler operatörer, exempelvis tillkom nyligen 3UK, Megafon, Swisscom, TeliaSonera och XL Axiata.
Hans Vestberg, vd på Ericsson, säger: ”De globala intäkterna från M2M-tjänster beräknas nå mer än 200 miljarder amerikanska dollar år 2017. Det här partnerskapet ger oss en chans att frigöra en del av den potentialen. Med tjänster och lösningar för enhetshantering använder Ericsson sin erfarenhet från telekombranschen och SAP sin erfarenhet från företagssegmentet där företag söker snabbare, bättre och mer innovativa sätt att möta kunders behov. Genom att konstruera ett ekosystem får våra operatörskunder nya sätt att möta marknads- och företagsbehov.”

Den gemensamma marknadsmodellen kombinerar SAPs och Ericssons tillgångar med mobiloperatörers tillgångar, för att möjliggöra för företag att effektivt sammankoppla deras tillgångar i flera länder med full integrering av existerande affärsprocesser, och tillsammans erbjuda stöd för mobilitet och realtidsscenarios.
Företag som behöver heltäckande logistiklösningar inklusive M2M-sammankoppling, applikationer och molntjänster – kan få en heltäckande lösning från en mobiloperatör som drar nytta av partnerskapet mellan SAP och Ericsson.

Företag som exempelvis vill ha en smart lösning för sina försäljningsautomater med M2M-sammankoppling, applikationer och molntjänster, kan dra nytta av SAPs och Ericssons erbjudande som en tjänst, förmedlad av en mobiloperatör. Andra komponenter och vertikala applikationer från de respektive företagen kan också inkluderas för att erbjuda kunder mervärde och öka lösningens storlek.

Källa till undersökning som nämns ovan: Machina Research: M2M Global Forecast 2012. Figure excludes devices and device installation.

About SAP
As market leader in enterprise application software, SAP (NYSE: SAP) helps companies of all sizes and industries run better. From back office to boardroom, warehouse to storefront, desktop to mobile device – SAP empowers people and organizations to work together more efficiently and use business insight more effectively to stay ahead of the competition. SAP applications and services enable more than 232,000 customers to operate profitably, adapt continuously, and grow sustainably. For more information, visit www.sap.com.

# # #

Any statements contained in this document that are not historical facts are forward-looking statements as defined in the U.S. Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Words such as ”anticipate,” ”believe,” ”estimate,” ”expect,” ”forecast,” ”intend,” ”may,” ”plan,” ”project,” ”predict,” ”should” and ”will” and similar expressions as they relate to SAP are intended to identify such forward-looking statements. SAP undertakes no obligation to publicly update or revise any forward-looking statements. All forward-looking statements are subject to various risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially from expectations. The factors that could affect SAP’s future financial results are discussed more fully in SAP’s filings with the U.S. Securities and Exchange Commission (”SEC”), including SAP’s most recent Annual Report on Form 20-F filed with the SEC. Readers are cautioned not to place undue reliance on these forward-looking statements, which speak only as of their dates.

2013 SAP AG. All rights reserved.
SAP and other SAP products and services mentioned herein as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP AG in Germany and other countries. Please see http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx#trademark for additional trademark information and notices.

Note to editors:
To preview and download broadcast-standard stock footage and press photos digitally, please visit www.sap.com/photos. On this platform, you can find high resolution material for your media channels. To view video stories on diverse topics, visit www.sap-tv.com. From this site, you can embed videos into your own Web pages, share video via email links, and subscribe to RSS feeds from SAP TV.

For more information, visit theSAP Newsroom. Follow SAP on Twitter at@sapnews.

FOR FURTHER INFORMATION, CONTACT:
Jason Loesche, +1 (484) 437 0015, j.loesche@sap.com, EST
Kate McNeel, +1 (484) 624-2256, k.mcneel@sap.com, CET

For customers interested in learning more about SAP products:
Global Customer Center: +49 180 534-34-24
United States Only: 1 (800) 872-1SAP (1-800-872-1727)

About Ericsson
Download high-resolution photos and broadcast-quality video atwww.ericsson.com/press
Ericsson is the world’s leading provider of communications technology and services. We are enabling the Networked Society with efficient real-time solutions that allow us all to study, work and live our lives more freely, in sustainable societies around the world.
Our offering comprises services, software and infrastructure within Information and Communications Technology for telecom operators and other industries. Today more than 40 percent of the world’s mobile traffic goes through Ericsson networks and we support customers’ networks servicing more than 2.5 billion subscribers.
We operate in 180 countries and employ more than 100,000 people. Founded in 1876, Ericsson is headquartered in Stockholm, Sweden. In 2011 the company’s net sales were SEK 226.9 billion (USD 35.0 billion). Ericsson is listed on NASDAQ OMX, Stockholm and NASDAQ, New York stock exchanges.
www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

FOR FURTHER INFORMATION, PLEASE CONTACT
Ericsson Corporate Public &Media Relations
Phone: +46 10 719 69 92
E-mail: media.relations@ericsson.com