Banker utmanas av nya rapportregler

Innan den 1 juli måste svenska banker anpassa sig till nya rapporteringsregler från den europeiska banktillsynsmyndigheten (European Banking Authorities, EBA). Det ger dem kort tid att införa den teknik som behövs för att kunna rapportera på rätt sätt.

StockholmSAP lanserar därför en ny lösning som kan installeras snabbt och som är integrerad med rapporteringsprocesserna i International Financial Reporting Standards (IFRS) och Financial Reporting (FINREP). Det gör att bankerna kan uppfylla EBA-kraven och arbeta efter de nya reglerna på bara några veckor.

SAP:s experter har samarbetat med Deloitte Consulting för att få stöd för FINREP och IFSR i programvaran. Lösningen ger kunderna 50 av de 65 FINREP-målen och färdiga IFRS-grupprapporter vilket förenklar arbetet och sparar tid.

Programvaran är ett förkonfigurerat lösnings- och tjänstepaket som kan installeras av SAP Services eller SAP-partner.

– Svenska banker måste skynda på för att kunna leva efter de nya reglerna innan den 1:a juli. Omläggningen kräver att man har goda IT-system och programvaror som stöttar processerna och de nya rutinerna. Den här lösningen gör att bankerna snabbt kan få kontroll över rapporteringskraven med hjälp av bra programvara. Då går det åt mindre tid och färre resurser till att hantera ändringarna, säger Olle Lennegren, expert på finansiella tjänster inom SAP EMEA.

Klicka här för att läsa det fullständiga pressmeddelandet på engelska.

Om SAP

SAP är världens ledande leverantör av affärssystem och stöder företag i alla storlekar världen över att förbättra sina verksamheter. Från förvaltning till styrelserum, från lager till försäljningsdisk, från datorer till mobila enheter – SAP gör att människor och organisationer kan arbeta effektivare tillsammans och öka insikten i sin affärsverksamhet för att bli mer konkurrenskraftiga. I dag använder över 258 500 kunder SAP:s lösningar och tjänster för att sköta sina affärer lönsamt, för att kontinuerligt anpassa sina verksamheter till förändrade krav och för att växa ekonomiskt och ekologiskt hållbart. SAP är noterat på börsen i Frankfurt och på NYSE. Mer information finns på www.sap.com och www.sap.com/sweden.

Kontaktpersoner

Susanne Kapfer

Director Integrated Communications, SAP Norden
PR och kommunikation
susanne.kapfer@sap.com
+ 46 (0)8 58772798
+46 (0)733 587 798

Susanne är ansvarig för SAP:s PR och kommunikation i Norden och Baltikum sedan 2011. I sin roll leder hon företagets externa och… Visa mer

Mikael Westmark

Presskontakt, Westmark Information
mikael@westmark.se
08-522 378 01

Lisa Hillerström

Presskontakt, Westmark Information
lisa.hillerstrom@westmark.se
073-376 18 17