Enklare att använda SAP HANA i molnet

SAP presenterar i dag ytterligare ett steg i sin molnstrategi – nu är prismodellen tydligare och det är enklare att använda SAP HANA. Syftet är att företag av alla storlekar ska kunna dra nytta av både den kraftfulla minnesbaserade HANA-plattformen och enkelheten med molntjänster. SAP lanserar samtidigt nya erbjudanden för plattformen SAP HANA Cloud. Kunderna kan nu välja mellan tre alternativ: SAP HANA AppServices, SAP HANA DBServices och SAP HANA Infrastructure Services.

StockholmNyheten presenterades på en presskonferens i Palo Alto, Kalifornien.

– I dag har vi gjort det enklare för ännu fler att använda SAP:s HANA-baserade applikationer. Kunder och partner kan nu upptäcka styrkan i SAP HANA och bygga molnapplikationer så som de själva vill, säger Dr. Vishal Sikka, medlem av SAP:s ledningsgrupp och områdesansvarig för Products & Innovation.

Ny leverans- och prismodell för SAP HANA
 SAP HANA har nu flera olika prisalternativ för att fler ska komma igång med plattformen. Modellen börjar med ett grundpris och kan kompletteras och byggas ut efter hand. Kunderna betalar bara för det som används och kan antingen välja en heltäckande lösning eller enskilda funktioner som prediktiv analys, spatiala processer och planering.

Bättre erbjudanden med SAP HANA Cloud-plattformen
 Antalet appar ökar snabbt och SAP presenterar också nya erbjudanden för plattformstjänsten SAP HANA Cloud. Utvecklare, nystartade företag, programföretag och kunder kan nu bygga nya datadrivna applikationer direkt i molnet. Denna plattform som tjänst (PaaS) har en minnesbaserad infrastruktur och de databas- och applikationstjänster som behövs för att man ska kunna utveckla, bygga ut, installera och köra applikationer.

SAP HANA Cloud är tillgängligt i dag på SAP HANA Marketplace. Kunderna kan börja använda SAP HANA på bara 30 minuter och direkt dra nytta av en heltäckande plattform för nästa generations applikationer. Samtidigt styr man sina behov på ett flexibelt sätt genom att prenumerera på de olika tjänsterna.

Enkelt att handla på SAP HANA Marketplace 
Den nya molnbaserade SAP HANA-plattformen har mellan 128 GB och 1 TB minne och finns på SAP HANA Marketplace, en nätbutik där kunderna kan testa och köpa HANA-baserade applikationer. Där finns också SAP Fiori-appar och hundratals erbjudanden från nystartade företag och etablerade programföretag.

En sammanställning av dagens webbsändning finns här. Mer information finns på SAP Newsroom.

Om SAP

SAP är världens ledande leverantör av affärssystem och stöder företag i alla storlekar världen över att förbättra sina verksamheter. Från förvaltning till styrelserum, från lager till försäljningsdisk, från datorer till mobila enheter – SAP gör att människor och organisationer kan arbeta effektivare tillsammans och öka insikten i sin affärsverksamhet för att bli mer konkurrenskraftiga. I dag använder över 258 500 kunder SAP:s lösningar och tjänster för att sköta sina affärer lönsamt, för att kontinuerligt anpassa sina verksamheter till förändrade krav och för att växa ekonomiskt och ekologiskt hållbart. SAP är noterat på börsen i Frankfurt och på NYSE. Mer information finns på www.sap.com och www.sap.com/sweden.

Kontaktpersoner

Susanne Kapfer

Director Integrated Communications, SAP Norden
PR och kommunikation
susanne.kapfer@sap.com
+ 46 (0)8 58772798
+46 (0)733 587 798

Susanne är ansvarig för SAP:s PR och kommunikation i Norden och Baltikum sedan 2011. I sin roll leder hon företagets externa och… Visa mer

Mikael Westmark

Presskontakt, Westmark Information
mikael@westmark.se
08-522 378 01

Lisa Hillerström

Presskontakt, Westmark Information
lisa.hillerstrom@westmark.se
073-376 18 17