Kreativ tekniktävling för ideell organisation

Den 19 mars samlas SAP, deras kunder och partner för att tävla i problemlösning. Det är i samband med SAP Innovation Forum som organisationen Mentor kommer att beskriva en utmaning. Två lag har sedan sex timmar på sig att presentera sin mest innovativa mjukvarulösning.

StockholmInnoJam är en innovationstävling som pågår under SAP Innovation Forum den 19 mars. Tävlingen går ut på att två lag (med representanter från SAP, SAP:s kunder och partner samt personal från Mentor) under en arbetsdag ska ta fram den mest innovativa lösningen på ett problem. Utmaningen, som är ett verkligt scenario, kommer att presenteras av den ideella organisationen Mentor.

– Genom ett kul, kreativt och annorlunda upplägg kan vi involvera inte bara våra egna medarbetare utan även kunder och partner i arbetet med att stödja Mentors verksamhet, säger Susanne Kapfer, Director Integrated Communications, SAP Norden.

SAP stödjer Mentor med resurser och kompetens och med InnoJam tar företaget ytterligare ett steg i stödet till organisationen.

– Massor av ungdomar vill ha en egen Mentor, en extra vuxen att prata med. Vi är otroligt tacksamma över att SAP vill hjälpa oss att utveckla vår verksamhet, säger Karin Jordås, generalsekreterare på Mentor Sverige.

De tävlande består av representanter från SAP:s kund- och partnerföretag samt personal från Mentor. Även studenter, som läser sista året på kandidatprogrammet i affärssystem och tjänstedesign på Stockholms universitet, medverkar. Alla med olika bakgrund, erfarenheter och uppdrag. Klockan 09.00 den 19 mars avslöjas ”utmaningen” och klockan 15.30 presenteras vinnaren.

– Resultatet från dagen syftar till att förenkla, förbättra och utveckla Mentors arbetsprocesser med hjälp av mjukvara, avslutar Susanne Kapfer.

För mer information: 
Twitter: @sapsverige #innojam (den 19 mars)
 http://mentor.se/pressbilder/

För pressfrågor, var vänliga kontakta: 
Susanne Kapfer, Director Integrated Communications, SAP Norden, 0733-587 798, susanne.kapfer@sap.com
Anna Trygg, kommunikationschef Mentor Sverige, 0765-26 35 87, anna.trygg@mentor.se

SAP Innovation Forum
 SAP Innovation Forum är årets största SAP event. Under en fullspäckad dag möter du internationella experter, partners och andra kunder – alla med fokus på nya innovativa lösningar. Tillsammans tar vi en titt in i framtiden och på hur affärsmodeller, kundinsikt och hela verksamheter kan förbättras genom innovation. Du får också ta del av erfarenheter från kunder som visar hur de har använt SAPs lösningar för att vinna konkurrensfördelar. Via riktade breakout sessions kan du också gå på djupet kring de ämnen som bäst matchar dina utmaningar.

Var: Clarion Sign på Östra Järnvägsgatan 35
När: kl 9:00 (registrering från kl 8:15) – 16:30 därefter mingel
Anmäl dig redan idag! Platserna är begränsade. http://sweden.innovationbysap.com/

MentorMentor Sverige är en ideell organisation som arbetar för att ge ungdomar självkänsla och kraft att växa genom mentorskap. Syftet är att stärka dem i att fatta positiva beslut och välja bort våld och droger. Tack vare samarbete med företag, kommuner och skolor runt om i Sverige kan vi erbjuda olika typer av mentorskap till ungdomar i åldern 13-17 år. Läs mer på www.mentor.se.

Om SAP

SAP är världens ledande leverantör av affärssystem och stöder företag i alla storlekar världen över att förbättra sina verksamheter. Från förvaltning till styrelserum, från lager till försäljningsdisk, från datorer till mobila enheter – SAP gör att människor och organisationer kan arbeta effektivare tillsammans och öka insikten i sin affärsverksamhet för att bli mer konkurrenskraftiga. I dag använder över 258 500 kunder SAP:s lösningar och tjänster för att sköta sina affärer lönsamt, för att kontinuerligt anpassa sina verksamheter till förändrade krav och för att växa ekonomiskt och ekologiskt hållbart. SAP är noterat på börsen i Frankfurt och på NYSE. Mer information finns på www.sap.com och www.sap.com/sweden.

Kontaktpersoner

Susanne Kapfer

Director Integrated Communications, SAP Norden
PR och kommunikation
susanne.kapfer@sap.com
+ 46 (0)8 58772798
+46 (0)733 587 798

Susanne är ansvarig för SAP:s PR och kommunikation i Norden och Baltikum sedan 2011. I sin roll leder hon företagets externa och… Visa mer

Mikael Westmark

Presskontakt, Westmark Information
mikael@westmark.se
08-522 378 01

Lisa Hillerström

Presskontakt, Westmark Information
lisa.hillerstrom@westmark.se
073-376 18 17