SAP tar steget fullt ut i molnet

PressmeddelandeSAP presenterar i dag nya möjligheter att prenumerera på SAP-lösningar och SAP HANA-plattformen, inklusive SAP Business Suite och SAP Business Warehouse i molnet. SAP kommer också att öppna nya globala datacenter och erbjuda nya tjänster för företag som vill gå över till molnet utan avbrott i verksamheten.

– I dag är ett stort steg framåt i SAP:s förvandling. Vi visar inte bara hur viktigt molnet är för oss genom att erbjuda nya sätt att prenumerera på SAP-lösningar i molnet med SAP HANA som bas, utan gör det också enklare att använda SAP HANA. Dessutom ökar vi vår globala närvaro genom att öppna nya datacenter som kommer att förenkla våra kunders IT-miljöer, säger Dr. Vishal Sikka, medlem av SAP:s ledningsgrupp och områdesansvarig för Products & Innovation.

Prenumerera på lösningar i det privata molnet: SAP HANA Enterprise Cloud

Kunderna får hjälp av SAP att utan avbrott byta strategi från egna installationer till en hybridlösning eller köra alla applikationer i molnet. De får då funktionerna i SAP Business Suite och samtidigt den flexibilitet, användarupplevelse och snabba innovationstakt som följer med molnlösningar.

SAP HANA Enterprise Cloud består nu av applikationer som SAP Business Suite, SAP Business Warehouse och SAP HANA-plattformen som företagen kan prenumerera på. Tjänsten levereras på ett säkert sätt från regionala SAP-datacenter över hela världen.

Kunderna har också möjlighet att köra sina kritiska SAP-applikationer i en privat molnmiljö. De nya prenumerationsalternativen är ett komplement till den senaste lanseringen i mars som innebar att företag kan utöka, bygga och köra nya molnapplikationer direkt på SAP HANA-plattformen i det publika molnet.

Förbättrade tjänster för att gå över till molnet

SAP Services erbjuder kunderna olika alternativ för att enkelt migrera befintliga SAP-applikationer till SAP HANA Enterprise Cloud. Det innefattar alternativ för att integrera med egna installationer och molnlösningar från SAP och SAP-företag som SuccessFactors och Ariba.

SAP Services har över 15 000 experter och ett stort antal leveranscenter över hela världen. Där får kunderna hjälp att gå över till SAP HANA i molnet och arbeta på ett enklare och snabbare sätt.

SAP har i dag 16 datacenter över hela världen och planerar nu för att bygga fler, som de i går öppnade i Tokyo och Osaka. Alla datacenter bygger på minnesbaserad teknik och nyligen presenterade SAP en plan för att förse alla sina center med förnyelsebar elektricitet med start under 2014.

Mer information finns på SAP Newsroom.

Om SAP

SAP är världens ledande leverantör av affärssystem och stöder företag i alla storlekar världen över att förbättra sina verksamheter. Från förvaltning till styrelserum, från lager till försäljningsdisk, från datorer till mobila enheter – SAP gör att människor och organisationer kan arbeta effektivare tillsammans och öka insikten i sin affärsverksamhet för att bli mer konkurrenskraftiga. I dag använder över 258 500 kunder SAP:s lösningar och tjänster för att sköta sina affärer lönsamt, för att kontinuerligt anpassa sina verksamheter till förändrade krav och för att växa ekonomiskt och ekologiskt hållbart. SAP är noterat på börsen i Frankfurt och på NYSE. Mer information finns på www.sap.com och www.sap.com/sweden.

Relaterat / Kontaktpersoner

Susanne Kapfer
Director Integrated Communications,
SAP Norden
PR och kommunikation
susanne.kapfer@sap.com
+ 46 (0)8 58772798
+46 (0)733 587 798

Mikael Westmark
Presskontakt, Westmark Information
mikael@westmark.se
08-522 378 01

sa Hillerström
Presskontakt, Westmark Information
lisa.hillerstrom@westmark.se

073-376 18 17