SAP och Microsoft utökar samarbete inom molnlösningar, mobilitet och datakoppling

StockholmSAP och Microsoft utökar nu sitt globala samarbete för att ta fram nya lösningar som förbättrar kundernas produktivitet och mobilitet – och som leder till ökat affärsvärde för både kunder och partner.

Samarbetet stärks inom tre viktiga områden: SAP-applikationer kan köras i molnet på Microsoft Azure, kopplingen förbättras mellan SAP-applikationer och Microsoft Office och utvecklingen ökar för Windows och Windows Phone 8.1.

Nyheten i korthet:

  • Förbättrad tillgång till information: Utökade kopplingar mellan SAP-applikationer och Microsoft-program som Microsoft Excel, Power BI och SharePoint gör det enklare att samarbeta, ökar effektiviteten och hjälper användarna att analysera sin företagsinformation.
  • Större flexibilitet: SAP-kunder kan köra sina viktiga applikationer i den molnbaserade Microsoft Azure-plattformen – och enkelt lägga till funktioner efter behov, slippa tänka på infrastrukturen och helt fokusera på sina egna SAP-applikationer och tjänster.
  • SAP på Windows: Med ett nytt fokus på applikationsutveckling, support och marknadsföring för Windows 8 och Windows Phone 8 kan SAP-kunder hantera sin verksamhet – från ekonomi till affärssystem – på alla typer av enheter och få tillgång till information var som helst och när som helst.
  • Konsekvent stöd: SAP:s applikationer och tjänster fungerar sedan lång tid på Windows Server och Microsoft SQL-server, vilket ger företag pålitliga plattformar med hög prestanda som behövs för egna installationer och molnhybridlösningar.

Klicka här för att läsa det fullständiga pressmeddelandet på engelska.

Om SAP
SAP är världens ledande leverantör av affärssystem och stöder företag i alla storlekar världen över att förbättra sina verksamheter. Från förvaltning till styrelserum, från lager till försäljningsdisk, från datorer till mobila enheter – SAP gör att människor och organisationer kan arbeta effektivare tillsammans och öka insikten i sin affärsverksamhet för att bli mer konkurrenskraftiga. I dag använder över 258 000 kunder SAP:s lösningar och tjänster för att sköta sina affärer lönsamt, för att kontinuerligt anpassa sina verksamheter till förändrade krav och för att växa ekonomiskt och ekologiskt hållbart. SAP är noterat på börsen i Frankfurt och på NYSE. Mer information finns på www.sap.com och www.sap.com/sweden.

Kontaktpersoner

Susanne Kapfer

Director Integrated Communications, SAP Norden
PR och kommunikation
susanne.kapfer@sap.com

+ 46 (0)8 58772798
+46 (0)733 587 798

Susanne är ansvarig för SAP:s PR och kommunikation i Norden och Baltikum sedan 2011. I sin roll leder hon företagets externa och… Visa mer

Mikael Westmark

Presskontakt, Westmark Information
mikael@westmark.se

08-522 378 01

Lisa Hillerström

Presskontakt, Westmark Information
lisa.hillerstrom@westmark.se
073-376 18 17