SAP lanserar ny division för små företag

SAP lanserar SMB Solutions Group, en ny division som enbart riktar in sig på IT-behovet hos små företag med upp till 500 anställda. Även om SAP varit mycket framgångsrik på denna marknad, som utgör nästan hälften av världens BNP, är den nya divisionen tänkt att möta de ökade kraven från mindre företag på modern teknologi. Med SAPs strategiska fokus på att göra det så enkelt som möjligt för kunderna, kommer SMB Solutions Group bli den viktigaste inkörsporten för små företag och partners globalt. Runt 100.000 av SAPs totalt 261.000 kunder idag är små företag.


Den nya divisionen kommer att ledas av Dean Mansfield. Mansfield kommer att köra på strategin att skapa nästa generation av förenklade, integrerade affärsapplikationer med SAP HANA i botten och levererade i molnet.


”SMB spelar en allt viktigare roll i den globala ekonomin, och samtidigt är små företag allt mer intresserade av att utnyttja avancerad teknologi,” säger Ray Boggs, vice VD för SMB Research, IDC. ”Vi förutspår ett IT-utgiftsrekord hos små företag världen över upp till 680 miljarder dollar år 2018, med utomordentlig tillväxt i nyckelregioner och tvärs över alla nya nyckeltekniker som mobilitet och molnet. Möjligheten för små företag att vässa sina produkter, förädla distributionsstrategin och tilltala nya kunder har aldrig varit större.”
Dessutom kommer Mansfield ansvara för den nuvarande SAP Business One applikationsportföljen, som fortsatt säljs enbart över SAPs partner. Han planerar även att utöka marknaden för SAP Business One, baserat på SAP HANA och tillgänglig i molnet.


Länk till originalnyheten på engelska:http://www.news-sap.com/sap-launches-smb-solutions-group-dedicated-needs-smaller-firms/