​SAP ger mindre företag realtidsanalys i molnet

SAP gör nu fler lösningar tillgängliga på Amazon Web Services (AWS), inklusive applikationen SAP Business One för SAP HANA. Det gör att små och medelstora företag snabbt kan komma igång med SAP-lösningar utan att binda upp sig med långa avtal och kostsamma inköp av teknik.

– Vi välkomnar att SAP nu också erbjuder SAP Business One i det publika molnet – i Sverige från och med början av 2015. Den företagsmjukvara som kombinerar moln och realtidsanalys av data är rätt erbjudande i rätt tid, säger Kjell Grönberg, försäljningschef på SAP:s partner Littlefish i Stockholm.

SAP Business One är en heltäckande affärslösning för små och medelstora företag. Det finns flera fördelar med att den kan köras i Amazons moln (Amazon EC2) som att man prenumererar på tjänsten och bara betalar för hur mycket man använder. Kunderna kan använda sina befintliga licenser för SAP-programvara på AWS utan extra kostnad – eller skaffa licenser från en auktoriserad återförsäljare av SAP Business One.

Dessutom har SAP:s partner som använder AWS tillgång till utvecklarversionen av SAP Business One för SAP HANA. Det gör det enklare att börja utveckla och flytta tilläggstjänster och andra applikationer till den nya miljön.

SAP Business One, HANA-versionen, som körs på AWS kombinerar molnets flexibilitet med SAP:s kraftfulla minnesbaserade teknik. Företag av alla storlekar kan effektivisera sin verksamhet med hjälp av realtidsdata som alltid är tillgänglig och lätt att använda. Lösningen gör att små och medelstora företag eller dotterbolag i större organisationer kan fatta affärsbeslut som baseras på den allra senaste informationen – och styra viktiga affärsprocesser som försäljning, ekonomi, redovisning och inventering.

– Vi har framgångsrikt sålt SAP Business One till mindre företag under tio år i Sverige, och har också hostat lösningen för den ökade andelen av våra kunder som önskat det. Efterfrågan på att köra affärssystem i molnet ökar konstant, framförallt för att små snabbväxande företag vill kunna anpassa ett helintegrerat IT-affärsstöd efter behov samt geografisk eller personell tillväxt, säger Kjell Grönberg på Littlefish.

Svenska företag använder SAP Business One
Några av de svenska företag som använder SAP Business One är Anordica, Bex Sport, Esswell, Fogmaker, GPS och Hemfrid.

Senaste nytillskottet är uppstickaren Swedmart som säljer badrumsinredningar på nätet och som sen starten 2011 lyckats bli en av Sveriges ledande e-handlare inom allt för badrum. Med nio användare av SAP Business One hanteras beställning, orderingång, lagerhållning, fakturering och bokföring. Inom kort kommer Swedmart integrera sin webshop-lösning direkt i SAP-systemet. Målet är att övergångslöst kunna processa nätbeställningar i affärssystemet samt att kunna ge kunderna ännu snabbare och bättre service.