​SAP utökar molnportföljen

SAP utökar nu sina molnbaserade lösningar med nya s.k. s-innovationer, där bokstaven s står för ”simple”. Den första lösningen i serien var SAP Simple Finance som fått stor uppmärksamhet sedan lanseringen våren 2014. De nya lösningarna är branschanpassade och vänder sig till företag som vill utveckla sin verksamhet med hjälp av ett så enkelt IT-stöd som möjligt. Tillsammans kan IT-avdelningarna och verksamheten nu snabbt ta nya moduler i drift och samtidigt minska sina kostnader.

SAP:s nya s-innovationer drar nytta av den allra senaste tekniken och levereras i ett globalt och säkert moln. Alla lösningar baseras på SAP:s minnesbaserade HANA-plattform och finns i olika prismodeller i form av programvara som tjänst (SaaS), virtuella molnservrar och installation i egna nätverk.

Användargränssnitten har utvecklats med hjälp av SAP Fiori och de olika leveransalternativen är möjliga tack vare SAP HANA 9. Alla s-innovationer använder samma modell för datahantering och affärsprocesser. Det är också enkelt att komma igång, från att man upptäcker och testar en s-lösning på nätet till att den är tillgänglig för alla användare. Det gör att kunderna själva kan bestämma i vilken takt de ska gå över till molnet samtidigt som de använder sina befintliga SAP-lösningar.

Kunder som använder SAP Business Suite kommer också att kunna dra nytta av de nya s-innovationerna. SAP planerar att fokusera på de viktigaste affärshändelserna, inklusive de viktigaste processerna inom ekonomi, kundhantering och handel, projektupphandling och lagerhantering.

SAP Simple Finance som lanserades i maj 2014 var den första lösningen i den nya serien – och ett stort steg mot att förenkla komplicerade finansiella processer. SAP använder själva lösningen och en av effekterna har varit att böckerna kan stängas mycket snabbare och att man får realtidsinformation om viktiga finansiella områden.

– Vi har presenterat lösningen för svenska finanschefer och CFO:er och beskrivit hur vi själva använder det. De har blivit helt överväldigade och vi har fått beröm för att vi är de enda på marknaden som lyckats designa en lösning som kombinerar alla fördelar med modern företagsteknik med att också sätta den enskilda användaren på finansavdelningen i fokus. Det uppskattas också att SAP Simple Finance bygger på befintliga finansiella lösningar, både SAP:s egna och andra på marknaden, säger Magnus Khysing, chef för affärsanalys och business intelligence på SAP i Norden.

Klicka här för att läsa det fullständiga pressmeddelandet på engelska.