SAP slutför förvärvet av Concur

SAP:s förvärv av Concur Technologies Inc (NSDQ: CNQR) slutfördes idag. Concur är SAP:s hitintills största uppköp, som tillsammans med de tidigare förvärvade bolagen Ariba och Fieldglass ger SAP en stark position inom affärsnätverkstjänster i molnet. Utöver applikationer och IT-plattformar för företag blir affärsnätverk – sk business networks – SAP:s tredje strategiska pelare. Detta är molnbaserade tjänster, där företag kan köpa eller sälja, förvalta och fakturera produkter, tjänster, resor och information, för att uppnå flexiblare beskaffning och effektivare hantering av resurser.

Anders Schyllert, Sverige-chef för SAP, ser att affärsnätverk kommer att bli mycket viktiga för svenska företag framöver. ”Vi vill kunna erbjuda företag samma bekvämlighet och samma fördelar som sociala nätverk har idag för privatpersoner. Att framgångsrikt kunna agera inom affärsnätverk kommer att segla upp som en ny konkurrensfördel för företag inom den nätverksekonomi som nu håller på att utvecklas globalt.”

Concur kommer att fungera som affärsenhet inom SAP-koncernen, med sin nuvarande ledningsgrupp intakt. From idag kan samtliga av Concurs tjänster köpas hos SAP.

Mer information på: http://www.news-sap.com/sap-completes-acquisition-of-concur/