​Bygg din egen SAP-app i molnet på 45 minuter

SAP presenterar en rad förbättringar av SAP HANA Cloud Platform, företagets minnesbaserade plattformslösning som tjänst (PaaS). På SAP HANA Cloud Platform kan företag och partner nu snabbt bygga nya mobilanpassade affärsapplikationer – och det behöver inte ta längre tid än 45 minuter att komma igång.

SAP:s molnbaserade HANA-plattform har snabbt blivit en uppskattad utvecklingsplattform för både kunder och partner. För att möta det stora intresset innehåller SAP HANA App Center en lättanvänd webbsida där man kan välja bland en stor mängd avancerade applikationer. I dag finns det över 1 000 tillgängliga applikationer och listan fortsätter att växa. Där finns också länkar till SAP Store för de applikationer som man kan köpa digitalt och börja använda direkt.

Den senaste versionen av SAP HANA Cloud Platform innehåller bland annat:

  • Tjänster för sakernas internet (Internet of Things) på SAP HANA Cloud Platform, inklusive enhets- och datahantering som gör det enklare att använda mindre molnapplikationer.
  • Snabba utbyggnadstjänster för programvara som tjänst (SaaS) och mobilapplikationer som är tätt kopplade till SuccessFactors HCM-lösningar, SAP Cloud for Customer, SAP Jam och S/4HANA – och dessutom lokala installationer av SAP Business Suite.
  • SAP Adaptive Server Enterprise (SAP ASE) så att ett företags befintliga applikationer enklare och snabbare kan flyttas från andra databaser till en fullt integrerad molnmiljö.
  • Den nya SAP Fiori demo cloud edition gör att kunderna snabbt kan se hur de kan få ut mer av sina SAP-investeringar genom att bygga Fiori-appar och liknande appar inom hela företaget.
  • Mobiltjänster för SAP HANA Cloud Platform kopplar samman människor, enheter och affärsnätverk – och täcker in utveckling, planering och installation av mobilappar. Kunderna kan bygga både helt nya och hybridbaserade appar som integreras med lokala och molnbaserade system.

Klicka här för att läsa det fullständiga pressmeddelandet på engelska.

Samtidigt lanseras SAP HANA Cloud Platform for the Internet of Things (IoT). Med denna plattform kan kunder och partner ansluta alla typer av enheter till en app eller en affärsprocess inom företaget eller affärsnätverket – och på så sätt skapa nya intäktsmodeller, produkter och tjänster.

SAP presenterade också ett nytt partnerskap med Siemens och Intel för att göra det enklare för kunderna att hantera lösningar för sakernas internet. Siemens har valt SAP HANA Cloud Platform för att bygga en öppen molnbaserad lösning (Siemens Cloud for Industry powered by SAP HANA Cloud Platform) för att kunna analysera stora datamängder. SAP och Intel samarbetar för att förenkla, säkra och anpassa lösningar för sakernas internet på företag.

Dessa samarbeten bygger vidare på SAP:s starka partnernätverk med bland annat Jasper, Accenture och T-Systems. Dessutom använder redan flera kunder som till exempel Tangoe och Tennant SAP HANA för sakernas internet.

Klicka här för att läsa det fullständiga pressmeddelandet på engelska.