​Jens Feilberg ny marknadschef för SAP i Norden

Digitalexperten Jens Feilberg har utsetts till ny marknadschef för SAP i Norden och Baltikum. Jens Feilberg har en lång och meriterande bakgrund inom försäljning och marknadsföring. Han kommer närmast från Lumigon och har tidigare arbetat i globala och regionala marknadsroller på Nokia, Bang & Olufsen, Sony Ericsson och byrån McCann där han var ansvarig för nya medier.

På SAP kommer Jens att lyfta in ännu mer digitalt och socialt i marknadsmixen, fokusera på att möta kunderna tidigare i köpprocessen och öka marknadsaktiviteterna inom SAP:s ekosystem.

– Det är omtumlande tider inom IT-branschen där ny teknik för molnet, sociala kontakter och mobilen förändrar alla traditionella affärsmodeller. Det påverkar också hur vi arbetar med marknadsföring och jag tycker att sådana stora förändringar är extremt spännande, säger Jens Feilberg.

– SAP ligger i framkant med att hjälpa företag att förändras med teknisk innovation. Samtidigt går vi själva igenom en digitalisering av vår egen affärsmodell och marknadsstrategi. Det innebär att vi behöver fokusera ännu mer på digitala, innovativa och effektfulla marknads- och partnerprogram – och jag vill leda den resan för SAP i Norden och Baltikum, fortsätter han.

Jens Feilberg tar över efter Anders Freijs som har befordrats till att leda SAP:s regionala verksamhet inom kundupplevelser. Jens bor utanför Malmö, arbetar från SAP:s kontor i Köpenhamn och leder ett team med 15 personer som är utspridda över Norden och Baltikum.