​Imagine Dragons, SAP och iTunes samarbetar om flyktinghjälp

Europa står inför den största flyktingströmmen sedan andra världskriget och behovet av humanitär hjälp i både Europa och Mellanöstern är akut. Genom projektet One4 ska det amerikanska rockbandet Imagine Dragons, SAP och iTunes (Apple) tillsammans samla in pengar för att hjälpa flyktingar.

Imagine Dragons gav nyligen ut singeln ”I Was Me” som kan laddas ned via iTunes. Apple, skivbolaget KIDinaKORNER/Interscope och Imagine Dragons ger alla sina intäkter från låten till One4-projektet. SAP bidrar dessutom med 10 cent per nedladdning för de första fem miljoner nedladdningarna. Alla intäkter doneras till FN:s flyktingkommissariat (UNHCR).

– Det är angeläget att göra något åt flyktingkrisen. Vi vill hjälpa och bestämde oss för att gå samman med SAP och Apple för att försöka göra en skillnad. Vår nya låt ”I Was Me” handlar om att ta tillbaka livet, ett budskap som miljoner människor kan känna igen sig i nu. Vi hoppas att folk ser allvaret i situationen och hittar ett sätt att hjälpa människor i nöd, antingen det handlar om att ladda ned låten eller göra andra saker, säger Dan Reynolds, sångare i Imagine Dragons.

Imagine Dragons kommer att framföra ”I Was Me” offentligt för första gången på SAP Arena i Mannheim måndagen den 12 oktober. Den 21 oktober kommer bandet till Stockholm och Ericsson Globe Arena som en del av sin Europaturné Smoke + Mirrors.

– Att bidra till en bättre värld är en del av SAP:s kärnvärden och vision. När en av våra medarbetare kom med idén att använda våra största styrkor för att hjälpa genom våra anställda och ett stort nätverk med kunder, partner och vänner – då var det ett tillfälle som vi inte kunde missa. Genom att samla kraften från SAP, Imagine Dragons och iTunes i One4-projektet visar vi ett gemensamt samhällsansvar som får ytterligare kraft genom vårt nätverk, säger Robert Enslin, President för SAP Global Customer Operations.

Sången ”I Was Me” kan köpas här: iTunes.com/IWasMe

Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet på engelska.