​Affärssystemet för digitaliserade verksamheter – SAP S/4 HANA växer med full kraft

Bara drygt nio månader efter att SAP lanserade sitt affärssystem för realtidsverksamhet, SAP Business Suite 4 SAP HANA (S/4 HANA), används det av cirka 1 300 kunder över hela världen. Enligt Jan Thorell, vd för SAP i Norden, har även nordiska företag efterfrågat S/4 HANA över förväntan, och många fler har planer på att uppgradera. I dag lanserar SAP en stor uppdatering av affärssystemet på sin konferens SAP TechEd i Barcelona.

Uppdateringen är ett resultat av ett nära samarbete med SAP:s kunder. Tillsammans har man identifierat vilka delar av verksamheten som ge mest affärsnytta genom att digitaliseras. Resultatet är en kärnlösning som nu vidareförenklat viktiga processer och flöden inom bland annat ekonomi, försäljning, service, marknadsföring, handel, upphandling och inköp, tillverkning och personal. Allt för att företag nu ska kunna driva sin verksamhet helt digitalt inom samtliga affärsområden.

En annan nyhet är att SAP nu kombinerar de nya digitala funktionerna i S/4HANA med SAP:s affärsområdeslösningar som SAP Cash Management för finans, SAP SuccessFactors för personal, Ariba Network för inköp och SAP Hybris för marknadsföring och handel. Uppdateringen gäller både egeninstallerade system och molnversionen.

Klicka här för att läsa det fullständiga pressmeddelandet på engelska.