​SAP gör helhetsgrepp om personalhantering till en framgångsfaktor

SAP presenterar en ny lösning för företag som vill ha ett enda verktyg för att hantera all sin personal – oavsett om de är anställda eller inte. I dag är uppemot 35 procent av all global arbetskraft inhyrd eller tillfällig personal och antalet ökar varje år. Med SAP Total Workforce Management kan företagen nu ta ett helhetsgrepp om sin bemanningsplanering.

Den nya lösningen är resultatet av en integration av SAP-bolagen SuccessFactors som är ledande inom molnbaserad personalhantering och Fieldglass som tillhandahåller ett molnbaserat leverantörshanteringssystem (LHS) för att hantera projektpersonal och tjänsteanskaffningsprogram. Lösningen presenterades under den pågående konferensen SuccessConnect Europe i Rom.

Med SAP Total Workforce Management kan personalchefer inkludera extern personal i de viktigaste HR-processerna så att de blir tillgängliga och synliga i organisationen. De externa kan då ta del av företagets olika HR-tjänster med allt från rekrytering och resurser för inarbetning till förmåner, utvärdering och utveckling.

Samtidigt som ekonomin vänder uppåt på många marknader ökar också användningen av tillfällig arbetskraft. Enligt studien Workforce 2020 som nyligen genomfördes av Oxford Economics och SAP kommer 83 procent av alla personalchefer att hyra in fler tillfälliga medarbetare under de närmaste tre åren. De företag som har en fullständig bild av sin arbetskraft får ett försprång i sin förmåga att rekrytera rätt personal och att öka personalsamarbetet för att uppnå målen.

Enligt undersökningsföretaget Ardent Partners består nästan 35 procent av dagens globala arbetskraft av inhyrd och tillfällig personal – och antalet ökar varje år. Deras rekommendation är därför att ta ett helhetsgrepp om personalhanteringen genom att integrera tillfällig personal genom att använda en central IT-lösning.

Klicka här för mer information om SAP Total Workforce Management.

Klicka här för att läsa det fullständiga pressmeddelandet på engelska.