​SAP lanserar nytt utbildningsnätverk som ska underlätta den digitala omställningen

SAP har i dag inom sitt program SAP University Alliances lanserat ett globalt utbildningsnätverk för digital transformation – SAP Education Network for Digital Transformation. Lanseringen gjordes under världens största mobilmässa Mobile World Congress som hålls varje år i Barcelona. Syftet är att stötta och förbereda både företagsledare och specialister så att de i samarbete med den akademiska världen och andra partner kan anpassa sina verksamheter till den digitala omställningen.

– Den digitala tekniken kommer att helt förändra landskapet för alla typer av affärsmodeller och sättet att arbeta. Det vet vi. Med vårt nya nätverk vill vi stötta både ledare och medarbetare så att de kan få alla nödvändiga kunskaper om hur man anpassar verksamheten till den digitala omställningen, säger Chris Berry, Sverigechef på SAP.

SAP Education Network for Digital Transformation arbetar tillsammans med SAP University Alliances i ett nätverk med fler än 2 650 utbildningsinstitutioner i 90 länder.

En viktig del av det nya utbildningsnätverket är Digital Transformation Academy som erbjuder flera olika vägar för att stärka kunskaperna. Man kan delta i allt från traditionell klassrumsutbildning till digitala mötesplatser som SAP Learning Hub, den öppna plattformen openSAP och andra typer av utbildning som erbjuds av olika universitet. Oavsett om man affärsledare eller IT-expert så finns möjligheter att hitta nya insikter inom programmet.

Mobile World Congress hålls 22–25 februari 2016 i Barcelona.

Besök gärna SAP News Center för att läsa mer.