​SAP lanserar moln-appen RealSpend – ett nytt mobilt budgetverktyg

SAP inleder sitt årliga evenemang SAPPHIRENOW i Orlando, Florida, med att lansera SAP RealSpend – en ny mobil molnapp som visar realtidsstatus på budgetar och kostnader. Den nya appen gör att ännu fler inom företagen får full kontroll över den aktuella budgeten och kostnadsbilden, exempelvis affärsområdeschefer och ansvariga för enskilda kostnadsställen.

I dag är det oftast inte möjligt att få en uppdaterad och faktabaserad bild av budgeten och de aktuella kostnaderna utan att ta hjälp av ekonomiavdelningen. SAP RealSpend gör att produktiviteten och effektiviteten kan öka både på ekonomiavdelningen och för de som är kostnadsansvariga.

Den nya appen är ett led i SAP:s vision om att fler företag ska kunna driva hela sin verksamhet med hjälp av realtidsdata.

SAP RealSpend baseras på SAP HANA Cloud-plattformen (SAP HCP). Appen använder realtidsdata direkt från företagens kärnekonomisystem utan att behöva duplicera dem. RealSpend är utvecklad på SAP:s mjukvarulabb i Potsdam, Tyskland där man bland annat fokuserar på framtida planerings- och ekonomilösningar.

Här kan du läsa hela pressmeddelandet på engelska.