​SAP lanserar nytt datavaruhus för modern datalagring

I dag presenteras SAP BW/4HANA, en ny data warehouse-lösning för realtidsdrivna och digitala företag. Den nya lösningen är ett led i SAP:s satsning att minska onödiga dataförflyttningar och dupliceringar. All data kan analyseras oavsett var den finns, t.ex. i SAP HANA Vora eller i egna system inom eller utanför företaget. Lösningen kan också användas för strömmande data och tidskritisk sensordata som samlas in från enheter med stöd för sakernas internet (Internet of Things).

SAP BW/4HANA kan användas i egna interna datamiljöer men inom kort finns den också i Amazon Web Services (AWS) och SAP HANA Enterprise Cloud (HEC). Det är en hjälp för företag som vill både modernisera sina data warehouse-miljöer och påskynda sin övergång till molnet.

– Den pågående digitaliseringen kräver att man har ett betydligt mer modernt förhållningssätt till datahantering och dataanalys – och kan hantera datakällor och olika datatyper i realtid. SAP BW/4HANA och vårt partnerskap med Amazon AWS gör att vi nu kan erbjuda våra kunder en lättanvänd och modern data warehouse-plattform som hjälper dem att digitalisera sin verksamhet, säger Bernd Leukert, styrelsemedlem i SAP SE.

Mångsidighet i molnet
Den nya lösningen ger kunderna ett enklare och mer kraftfullt hjälpmedel för realtidsanalys som klarar av både historisk information och realtidsdata från utspridda IT-system. SAP BW/4HANA är en öppen data warehouse-miljö för snabb applikationsutveckling med ett modernt användargränssnitt, avancerad datahantering som utgår från hur ofta informationen används (s.k. multi-temperature data) och stöd för olika molnlösningar. Lösningen gör också att man kan använda data warehouse-objekt i SAP BusinessObjects Cloud som är en kraftfull miljö för visualisering, berättande och dataprospektering.

Några fördelar för kunder som använder SAP BW/4HANA:

  • En heltäckande plattform för datahantering som automatiskt skapar SAP HANA-vyer med kombinerad SQL-datalogik och applikationsdata som hämtats direkt från affärssystemet SAP S/4HANA
  • Extrem prestanda genom en avancerad och minnesbaserad datahantering
  • Snabbare applikationsutveckling med ett nydesignat användargränssnitt för förbättrad modellering av dataflöden
  • Minskade kostnader för datahantering och lagring tack vare automatisk distribution av multi-temperature data
  • Effektiv migrering och data warehouse-implementation – och en samlad hantering av datalaster och omfattande support för alla kunder
  • Lättanvända verktyg för SAP Business Warehouse-kunder som vill gå över till SAP BW/4HANA

– Vi har använt SAP BW/4HANA på Amazon AWS sedan en tid och lyckats minska vår produktionstid med 50 procent. Det har gjort att vi kunnat ta fram en ny kraftfull analysplattform med minsta möjliga investeringskostnader på bara tre månader. Vår verksamhet förändras hela tiden och nu har vi fått en extremt flexibel och skalbar molnmiljö som kommer att hålla i många år framöver, säger Diego Lombardini, chef för finanssystem på Fairfax Media Pty. Ltd.

SAP BW/4HANA kommer att vara allmänt tillgängligt den 7 september 2016. Välkommen till ett live-event onsdag den 7 september kl. 18:00 med SAP och Amazon Web Services (AWS). För mer information, besök SAP BW/4HANA och SAP News Center. Följ SAP på Twitter – @sapnews.

Klicka här för mer information på engelska.