​Tetra Pak tog guld för bästa SAP-projekt i Norden och Baltikum 2016

Under det årliga eventet SAP Quality Awards uppmärksammades en rad företag som dragit stora affärsfördelar av att införa SAP-lösningar. Årets vinnare bedömdes efter projektets storlek, hur de använt SAP:s molnlösningar och innovativ teknik som SAP S/4 HANA. Svenska AB Tetra Pak var en av guldvinnarna i kategorin för affärstransformation.

– De svenska guldvinnarna AB Tetra Pak förtjänade verkligen att nomineras för sitt SAP-projekt som fokuserade på att förenkla kundservice och integrera logistikprocesser. De vann kategorin för bästa projekt inom affärstransformation tack vare en väldefinierad affärsidé och strategiska mål som tydligt definierade den affärsnytta man ville uppnå, säger Chris Berry, Sverigechef på SAP.

Utmärkelsen SAP Quality Award har delats ut sedan 2008 till speciellt lyckade kundprojekt på global, regional och lokal nivå. Det omfattar tre olika projektkategorier – snabba leveranser, affärstransformation och innovation. Företag som har dragit stor affärsnytta av att införa olika SAP-lösningar i sin verksamhet uppmärksammas också, liksom SAP-partner som har stöttat de vinnande företagen med sina tjänster.

Vinnarna av SAP Quality Award i Norden och Baltikum 2016 är:

Snabba leveransprojekt:

  • Guld: Wärtsilä Corporation Oyj, tillsammans med Neomore Consulting Oy, Finland
  • Silver: Light Guide Optics International, tillsammans med Lattelecom Technology, Litauen
  • Brons: PFA Pension, tillsammans med Effective-People, Danmark

Affärstransformationsprojekt:

  • Guld: AB Tetra Pak, tillsammans med SAP Sverige
  • Silver: Frontica, Norge
  • Brons: Arla Foods, tillsammans med Implement Consulting Group, Danmark

Innovationsprojekt:

  • Guld: HKScan Oyj, tillsammans med Bilot Consulting Oy, Finland
  • Silver: William Demant A/S, tillsammans med Effective-People, Danmark
  • Brons: YIT Oyj, tillsammans med Gavdi, Finland

– Andra skäl till Tetra Paks vinst är att de lyckades förmedla en tydlig vision för projektet och ägnade mycket tid åt att bygga team och använda mentorer. Att länka projektmedlemmarnas resultatmål till projektmålen så att alla hade samma syn på vad som skulle göras var också väldigt smart gjort. Överhuvudtaget var deras leveransförmåga väldigt imponerande under hela projektet och de lyckades lansera en pilotinstallation i Europa och Centralasien på bara nio månader, säger Chris Berry.

Guldvinnarna går automatiskt vidare till den regionala tävlingen SAP Quality Awards (omfattar Europa, Mellanöstern och Afrika) som inleds under januari 2017.