​Angela Mazza ny regionchef för SAP EMEA North

SAP har tillsatt Angela Mazza som ny regionchef för EMEA North. Hon kommer att leda affärstillväxten för SAP:s mjukvaruapplikationer, plattformar och affärsnätverk i Sverige, Danmark, Norge, Finland och de baltiska staterna samt i Storbritannien, Irland, Frankrike, Belgien, Luxemburg och Nederländerna.

Tidigare har Angela Mazza varit operativ chef (Chief Operating Officer) för SAP-regionen Mellan- och Östeuropa (MEE). Där har hon drivit på den digitala transformationen både internt på SAP och hos kunderna och har lyckats göra SAP till regionen MEE:s ledande molnföretag.

I den nya rollen som Regional President EMEA North ersätter hon Darren Roos som blir ny Global President S/4 HANA Public Cloud. Angela rapporterar till Franck Cohen, President EMEA & MEE.

Mot bakgrund av SAP:s globala resultatrapport för FY2016 som släpptes den 24 januari har Angela Mazza ett tydligt fokus för 2017.

– Företag av alla storlekar behöver en sammanhängande föreställning om hur digitalisering och molnverktyg bäst ska användas för att öka företags flexibilitet och tillväxt. Det gäller i hög grad för regionen EMEA North där den starka konkurrensen och mogna marknader ställer extra stora krav på att företag digitaliseras, säger Angela Mazza.

– SAP är ypperligt positionerat för att hjälpa företag med detta. Vi har fokuserat på och investerat i marknadsledande lösningar, och företag vill samarbeta med oss. Jag är stolt över att nu få leda regionen EMEA North under den här spännande perioden, fortsätter hon.

Mer om Angela Mazza, SAP Regional President EMEA North
Angela Mazza kan se tillbaka på en tretton år lång karriär inom företaget med ledande roller inom flera affärsområden och regioner. Hon har bland annat varit Vice President Large Enterprises, Vice President Strategic Customer Network och Global Vice President Line of Business HR på SAP.

Angela sitter också med i SAP:s Extended Executive Team och är medlem i Schweiziska Institutet för styrelser (Swiss Institute for Supervisory Boards).