​SAP lanserar molnbaserat utvecklingsverktyg för Apple iOS

Med SAP:s nya utvecklingsverktyg SAP Cloud Platform SDK for iOS som släpps den 30 mars blir det enklare att bygga företagsanpassade appar för Apple iOS. Det nya verktyget ger fler utvecklare, designer och företag över hela världen möjlighet att snabbt ta fram avancerade iPhone- och iPad-appar baserat på SAP Cloud Platform och Swift, Apples programmeringsspråk. Det leder till att digitaliseringen och mobiliteten förenklas på företag av alla storlekar.

Samarbetet mellan SAP och Apple innebär också att företag får tillgång till realtidsinformation från olika källor. Kombinationen av iOS och SAP ger dessutom bättre och mer effektiva processer inom en rad olika branscher.

Stort utbud av utbildningar för utvecklare
SAP har globalt 2,5 miljoner utvecklare och Apple 13 miljoner. De kan nu använda SAP Academy for iOS för att lära sig mer om det nya utvecklingsverktyget, SAP Fiori och mycket annat. Läroplanen och kurserna har utvecklats av Apple och SAP tillsammans.

SAP utvecklar branschanpassade iOS-appar
SAP utvecklar för närvarande iOS-appar för en rad olika branscher – allt från tillverkning till detaljhandel. Något som kan förändra de grundläggande arbetsprocesserna på företag. Först ut av dessa appar är SAP Project Companion som släpps den 30 mars. Den vänder sig till chefer och konsulter och underlättar samarbetet inom projektgrupper.

Applikationerna integreras via SAP Cloud Platform till lösningen SAP S/4HANA Professional Services Cloud. Sedan kan man nytta av realtidsdata och göra arbetet enklare för konsulter, projektledare och andra användare som ofta är på resande fot.

Klicka här för att läsa det fullständiga pressmeddelandet på engelska.