Avdramatisering av Sakernas Internet | SAP Innovation Forum 2017

SAP Innovation Forum kommer erbjuda en unik möjlighet att få komma i närkontakt med all de nya tekniker som är i ropet just nu. Den demo som jag just nu tar fram tillsammans med mina kollegor tar avstamp i att det måste vara roligt att visualisera tekniker som IoT annars tröttnar man och går bort sig i trilskande sensorer och kommunikationsprotokoll. För att släppa fram denna lekfullhet köpte vi in en hög med LEGO, en Tesselbräda med många olika sensorer och så en 3D-skrivare. Dessa komponenter representerar tekniken som vi behöver för att kunna automatisera våra processer. Sedan är det SAPs innovationsplattform med affärssystemet i centrum som är möjliggöraren för att skapa någon verklig affärsnytta.

Redan inför förra året SAP Innovation Forum såddes fröet kring möjligheten att närma sig teknik genom att anamma lekfullhet när vi använde pussel som ett sätt att illustrera hur de digitala bitarna började falla på plats. I år kommer vi gå steget längre och släppa loss barnet i oss alla genom att visa upp hur man med små enkla medel kan bygga upp processer på ett sätt som gör att de flesta enkelt kan ta dem till sig. Leksakerna i sig är dock inte i fokus, utan är tänkta att fungerar mer som en konversationsöppnare. Det är själva dialogen kring hur vi kan använda ny teknik som ett medel för innovation som är den intressanta. Det är av den anledningen vi valt att verka under parollen ”Avdramatisering av Sakernas Internet”. Vi ser det som vår uppgift att försöka få så många som möjligt att se bortom teknikens eventuella barriärer och öppna upp sinnet för möjligheter till innovation och kanske ingjuta modet att våga utmana sina existerande affärsprocesser.

För ett litet smakprov på vad som väntar den 15 mars, titta gärna in på http://www.acandosap.com där vi i ett flertal inlägg beskriver resan fram till SAP Innovation Forum.

Fredric Sandell, Value Creator, Acando SAP Innovation Services

Acando är sponsor på SAP Innovation Forum 2017. #SAPForum


Ända sedan Acando grundades har kärnan i vårt utbud varit att hjälpa företag att maximera sin tillväxt och lönsamhet med hjälp av vår verksamhetskompetens i kombination med SAP:s produkter. Exempel på utmaningar som vi hjälper till med är att skapa effektiva processer och systemstöd, säkerställ hög operationell effektivitet, accelerera tillväxt, förbättra kundlojalitet och säkerställ att beslut och styrning baseras på uppdaterad och kvalitativ data. Våra uppdrag består både av expertresurser i specifika roller, samt av leverans av fördefinierade projekt och resultat. Läs mer här www.acando.se/enterprise-solutions/sap/