Digital transformation – förnya ditt företag på riktigt | SAP Innovation Forum 2017

Under de senaste månaderna har våra samtal med kunder snabbt vänt till att bli samtal om teknologi eller kundupplevelse. Även om båda dessa är viktiga delar av digital transformation, tror vi att det krävs mer än så för att förnya ett företag. Enbart teknologianpassning eller digitalisering är inte det samma som digital förnyelse.

Teknologin kan dock utgöra ett hinder som gör att resan går långsammare. Kunder med gamla system försöker definiera nya affärsmodeller för att leverera data, och på så sätt komma fram till nya insikter. De lägger då märke till att dessa gamla system inte kan hålla jämn takt med innovationerna som kommer. Vi förespråkar därför att själva kärnan i verksamheten moderniseras.

Precis som SAP anser vi att digital förnyelse definieras av att omvandla både affärsmodeller, processer, och upplevelser. En sak vi är säkra på är att de kunder som inte är med på den här resan idag kommer att drabbas av följderna av detta imorgon. År 2018 förutspår IDC att en tredjedel av de 20 bästa i varje bransch kommer att utmanas av digitalt omvandlade konkurrenter.

När vi träffar kunder idag och diskuterar hur deras branch förändras så är affärsmöjligheter kring att använda olika former av data ett av de mest aktuella områdena. IBM har kunder som använder kognitiv teknologi och IBM Watson inom allt från sjukvård till handel. Någon kopplar data om trender till sin produktinnovation, någon kopplar väderdata till försäljning och så vidare. Det sker mycket spännande kring kognitiva lösningar.

Det är bra att börja litet så länge du tänker stort. Med detta menar vi att det är viktigt att ha en plan. Planen kan börja med små saker som inte stör kärnan, men den måste snart gå vidare till modernisering av den för att uppnå full potential. Många av er samarbetar redan med oss på resan dit och vi ser fram emot att hjälpa många fler kunder på vägen till en verklig digital förnyelse.

Martin Nygren, Senior Managing Consultant, IBM 

IBM är sponsor på SAP Innovation Forum 2017. #SAPForum


I Sverige erbjuder IBM SAP konsulttjänster rådgivning, processkonsultarbete och driftsättningstjänster samt stödfunktioner och systemunderhåll. Utöver SAP-affärssystemet har vi också ett gediget kunnande när det gäller andra SAP-produkter www-05.ibm.com/services/se/gbs/sap/

IBM erbjuder också Power Systems-servrar en ytterst effektiv, skalbar och tillförlitlig plattform för SAP HANA-miljöer. Alla dessa egenskaper behövs när man vill optimera SAP HANA-laster till att fungera på bästa möjliga sätt www.ibm.com/systems/se/power/saphana/