​Intelligenta analysassistenter leder rätt i datadjungeln

SAP presenterar en rad nyheter i hela sin analysportfölj – alla med målet att ge kunderna ännu bättre insikter och möjligheter att analysera sin affärsinformation. Med analysverktyg som via molnet hanterar alla datakällor, samarbetslösningar som gör att kunderna kan möta en förändrad arbetsmiljö och intelligenta assistenter som tar bort tråkiga och upprepande arbetsmoment får kunderna hjälp att navigera rätt i datadjungeln. Nyheterna presenterades tillsammans med en omfattande lanseringsplan under den pågående konferensen SAPPHIRENOW i Orlando, USA.

Det här är nyheterna i korthet:

  • SAP Analytics Cloud (tidigare SAP BusinessObjects Cloud) – tillgängligt från och med maj. Bland funktionerna finns en ny mobilapp för iOS, liveanslutning till SAP BW/4HANA, R-script, utökade visuella länkar, nya funktioner för databehandling av alla användartyper, nya smarta funktioner för simulering och poängsammanställning, en ny funktion för att automatiskt föreslå visualiseringar och förinstallerat branschinnehåll.
  • SAP Digital Boardroom – nu med stöd för Microsoft Surface Hub för enklare samarbeten och beslutsfattande. Den stödjer också erbjudanden från SAP och partner som är anpassade till en rad olika branscher och användargrupper.
  • Plattformen SAP BusinessObjects Business Intelligence (BI) 4.2 – har nytt förbättrat användargränssnitt med nya SAP BusinessObjects Web Intelligence unified viewer och den utvecklade BI-styrplattan med SAP Fiori-utseende.
  • Programvaran SAP Lumira 2.0 – slår samman SAP Lumira visualization och SAP Lumira Designer (tidigare SAP BusinessObjects Design Studio). Det gör det enklare för både IT-personal och affärsanvändare.
  • SAP och Zoomdata – i nytt samarbete för att erbjuda bättre möjligheter med SAP Lumira, bland annat anslutning till ett stort antal olika datakällor för modern och snabb analys.
  • SAP Analytics Hub – hjälper affärsanvändare att hitta analysmaterial över hela företaget, oavsett om det finns i egna servrar eller i molnet.
  • SAP Predictive Analytics – programvara som gör att man kan använda maskininlärning i SAP S/4HANA. I planen finns också ett utökat stöd för SAP HANA-plattformen.
  • SAP Cloud Platform Predictive service – har nya funktioner som rekommendationer, klustermodeller och model training services.
  • SAP IT Operations Analytics 2.0 – programvara som sätter IT-frågorna i ett bredare verksamhetsfokus med nya funktioner som hjälper IT att prioritera sitt arbete efter hur mycket det påverkar verksamheten. Nu finns också stöd för hybridversioner av datacenter vilket hjälper IT att hantera kostnader och optimera resurser.

Klicka här för att läsa det fullständiga pressmeddelandet på engelska.