​SAP tar nästa steg i samarbetet med Google och lanserar snabbare vägar till IoT, maskininlärning och blockkedjan

Under den pågående konferensen SAPPHIRENOW i Orlando, USA, presenterar SAP en rad nyheter som hjälper företag att digitalisera sin verksamhet. SAP har ett starkt engagemang för öppna ekosystem och strategiska samarbeten kommer att bli ännu viktigare. Bland nyheterna finns ett utökat partnerskap med Google, nya möjligheter för maskininlärning och sakernas internet med hjälp av SAP Leonardo och stöd för flera molnleverantörer i SAP Cloud Platform.

Nästa steg i partnerskapet mellan SAP och Google

Det samarbete som SAP och Google inledde i mars har utökats och innehåller nu ännu fler certifieringar av SAP-teknik och applikationer på Google Cloud Platform (GCP). SAP Cloud Platform ska kunna köras globalt på GCP och de båda företagen ska dessutom samarbeta inom maskininlärning, sakernas internet (IoT), datatransparens, lagring och produktivitet.

SAP och Google har certifierat SAP NetWeaver-plattformen för GCP vilket gör att företag kan köra SAP S/4HANA och SAP Business Warehouse-applikationer på GCP.

Google och SAP planerar också att lansera intelligenta applikationer, t.ex. konversationsappar som guidar användarna genom komplicerade arbetsflöden och transaktioner. För att lyckas kommer SAP:s kunnande inom affärsprocesser att kombineras med Googles tjänster för maskininlärning, t.ex. API:erna Translate och Speech samt det öppna källkodsbiblioteket för maskininlärning, TensorFlow.

Google och SAP har dessutom lanserat en tävling som heter Intelligent App Challenge. Där bjuder man in partnerföretag att bygga intelligenta applikationer med hjälp av SAP HANA, express edition på GCP.

SAP utökar SAP Leonardo – enklare att komma igång med IoT, maskininlärning och blockkedjan

Att digitalisera företag kräver helhetstänk och omfattar förändringar i både affärsmodell och processer som enskilda teknologier inte kan leverera på. SAP utökar därför SAP Leonardo lösningsportföljen kraftigt som nu kombinerar olika applikationer inom maskininlärning, sakernas internet (IoT), big data, dataanalys och blockchain på SAP Cloud Platform. Tillsammans med SAP:s experter får kunderna värdefull hjälp med sin digitalisering där nyckeln är att använda flera programvaror tillsammans för att skapa värde.

Bland nyheterna finns SAP Leonardo Machine Learning Foundation, en ny uppsättning företagsapplikationer med stöd för maskininlärning inom bland annat kundservice. Där finns också tjänsten SAP Cloud Platform Blockchain som används för att bygga applikationstillägg och nya lösningar med distributionsteknik.

SAP Cloud Platform stödjer fler molnleverantörer

SAP Cloud Platform har nu stöd för flera molnleverantörer vilket gör att kunderna kan utveckla och köra sina applikationer i miljöer som t.ex. SAP, Amazon Web Services, Microsoft Azure och Google Cloud Platform. All hantering sker i SAP Cloud Platform som stödjer flera samtidiga språk och miljöer som Java, Node.js och SAP HANA extended application services, advanced model.

En annan nyhet i SAP Cloud Platform är möjligheter att upptäcka, testa, köpa och använda API:er, partnerappar och andra digitala affärstjänster. SAP API Business Hub har ett hundratal fler API:er för SAP S/4HANA, SAP Hybris och SAP Ariba – och nya integrationsflöden och mikrotjänster.

Klicka här för att läsa det fullständiga pressmeddelandet på engelska.