När kunden äger data och relation: SAP tar nytt grepp om affärslösningar mot kund

I dag presenteras SAP C/4HANA, en ny serie CRM-applikationer som ska hjälpa företag att uppfylla ökade kundförväntningar hela vägen från kampanj till service. Samtidigt lanseras SAP HANA Data Management Suite, marknadens första lösning för omfattande datahantering som gör att företag kan omvandla utspridda datamängder till affärsnytta. Lanseringen gjordes av SAP:s CEO Bill McDermott under företagets årliga konferens SAPPHIRE NOW i Orlando, Florida.

– SAP var sist med att acceptera status quo för CRM och är nu först med att stärka kundens makt. Traditionella CRM-system handlar helt och hållet om försäljning medan SAP C/4HANA fokuserar på konsumenten. Alla delar av ett företag måste ha en och samma bild av kunden. Kopplar man samman alla SAP-applikationer i en intelligent molnsvit, får varje kundaktivitet direkt inverkan på leverantörsledet, säger Bill McDermott.

Presentationen av SAP C/4HANA kommer kort efter att EU:s regler för dataskydd (GDPR) trädde i kraft den 25 maj. De omfattande förändringarna har lett till att företagen nu tvingas se över sina befintliga CRM-investeringar.

SAP C/4HANA är en integrerad CRM-lösning som sträcker sig längre än enbart till försäljning. Efter de tidigare företagsköpen av Hybris, Gigya och CallidusCloud knyter SAP nu samman alla lösningar för att ge stöd åt kundnära funktioner som skydd av konsumentdata, marknadsföring, handel, försäljning och kundsupport.

Ökat fokus på crowd-service
Samtidigt presenterar SAP köpet av det Schweiz-baserade företaget Coresystems AG för att förbättra kundupplevelsen i samband med fältarbete, framförallt inom tillverkningsindustri, energi, teknik och telekom.

Coresystems tjänst har stöd för realtidsplanering av kundservice och använder en AI-baserad teknik för s.k. crowd-service. Det innebär att företagen inte begränsas till sina egna servicetekniker utan att de också kan anlita andra anställda, frilansare och partner efter deras tekniska kunskaper, position och tillgänglighet.

Mer om SAP C/4HANA
SAP C/4HANA-portföljen består av SAP Marketing Cloud, SAP Commerce Cloud, SAP Service Cloud, SAP Customer Data Cloud (inklusive lösningar från Gigya) och SAP Sales Cloud (inklusive lösningar från CallidusCloud). SAP Sales Cloud kombinerar SAP Hybris Revenue Cloud och SAP Hybris Cloud for Customer (som består av SAP Hybris Sales Cloud och SAP Hybris Service Cloud).

Dessa molnbaserade lösningar marknadsfördes tidigare under varumärket SAP Hybris. De ingår nu tillsammans med SAP:s organisation för e-handel och kundengagemang i affärsenheten SAP Customer Experience.

Klicka här för att läsa det fullständiga pressmeddelandet på engelska.