SAP rekryterar Pär Forsmark för affärsområdet Digital Leveranskedja

Pär Forsmark, 45, är ny försäljningsansvarig för affärsområdet Digital Leveranskedja (Digital Supply Chain) på SAP Svenska sen mitten på augusti. Han kommer fokusera på hur svenska företag kan optimera sina värde- och leveranskedjor genom att kombinera data från plattformar, klassiska SCM-användningar och kundrelaterade system. Pär kommer från analys- och rådgivningsföretaget Gartner, där han de sista åren varit med och byggt upp Gartners Supply Chain expertis och kundbas i Norden.

– Svenska företag ligger idag i framkant med automatiseringen, men när det gäller att ställa om till en digitalt integrerad tillverkning – från materialinköp ända till leverans och kundupplevelse – har vi i Sverige fortfarande stor potential. Det som driver mig är tillsammans med SAP:s partnernätverk möjliggöra för tillverkande företag, oavsett bransch, att kunna skapa långt mer värde för alla deltagare i leveranskedjan, säger Pär.