Capgemini och SAP i avtal med Malmö Redhawks

Malmö, den 14 november 2018 – Capgemini och SAP levererar nu den första SAP Sports One-lösningen i Sverige, till ishockeylaget Malmö Redhawks. SAP Sports One hjälper idrottsklubbar och organisationer att digitalisera sin verksamhet genom att koordinera administrationen och allt från träning och lagledning till scouting och medicinska analyser.

Den nya molnbaserade, integrerade plattformen fungerar även i mobilen. Tjänsten gör att Malmö Redhawks kan integrera all idrottsdata och därigenom få viktiga insikter och analyser.

Vårt otvetydiga fokus är att vara bäst på spelarutveckling, säger Jens Hemström, Affärsutvecklingschef på Malmö Redhawks och ansvarig för SAP SportsOne. Kompetensen och arbetsmetodiken i klubbens sportteam är redan på toppnivå och bygger på professionalism, tålamod och långsiktighet. Med SAP SportsOne spetsar vi till verksamheten ytterligare med innovation och nytänkande samtidigt som vi tänker långsiktigt genom att säkerställa att den samlade kunskapen och informationen finns kvar i klubben över tid, säger Hemström.

– Vi är glada att Redhawks har valt Capgemini och SAP för att implementera en helt ny digital plattform för prestationsförbättring, säger Fredrik Hedlund, Head of Busines Solutions i Capgemini. Detta är den första av flera sportsimplementeringar med SAP. Vi är mycket stolta över att SAP har valt oss som partner för Sports One-implementeringar i framtiden, säger Hedlund.

När SAP lanserade SAP Sports One 2015, var ishockey en av de första idrotterna som såg stora fördelar med en smart och enkel lösning, som ger nödvändiga analyser. Vi älskar den entusiasm laget och personalen i Malmö Redhawks visar den här digitala resan, och vi är stolta över att få stötta dem framåt, säger John Gunnarson, Head of SME Business hos SAP Svenska, som själv är ishockeysupporter och utövare.

Malmö Redhawks är ett svenskt proffesionellt ishockeylag från Malmö. Laget spelar för närvarande i Sveriges främsta ishockeyliga, SHL. De spelar sina hemmamatcher på Malmö Arena, Sveriges mest moderna sportarena med plats för över 12 000 åskådare.

Om Capgemini

Som en global ledare inom konsult- och tekniktjänster och digital transformation ligger Capgemini i framkant av innovation för att bemöta sina kunders behov inom molntjänster, digitalisering och plattformar. Med hjälp av sitt 50-åriga arv och gedigna branschspecifika kompetens gör Capgemini det möjligt för organisationer att förverkliga sina affärsmål genom en rad olika tjänster, från strategi till operation. Capgemini sätter människorna i fokus och drivs framåt av övertygelsen att teknikens affärsvärde kommer från och genom människor. Bolaget är multikulturellt med 200 000 anställda i över 40 länder. 2017 redovisade Capgemini globala intäkter på 12,8 miljarder euro.

Besök oss på www.capgemini.com. People matter, results count.