​SAP:s partner får molnplattform utan kostnad

SAP erbjuder nu sin molnbaserade plattform SAP Cloud Platform helt utan kostnad till alla partnerföretag. Den öppna PaaS-plattformen (platform as a service) kan användas för att vidareutveckla och integrera tjänster och applikationer som bygger på befintliga SAP-lösningar.

– Genom att ta våra partner till molnet gör vi det enklare också för deras kunder att göra samma resa. Nu får de tillgång till allt som ingår i molnplattformen helt utan kostnad och det kommer att hjälpa dem att lättare och snabbare utveckla applikationer som partnernas kundbas efterfrågar, säger Karima Johansson, SAP:s nordiska partneransvariga.

I SAP Cloud Platform har partnerföretagen tillgång till över 100 molnbaserade lösningar och hela ekosystemet har över 150 miljoner prenumeranter. Över 3 700 SAP-partner deltar redan aktivt i SAP:s molnstrategi. En SAP-partner kan också sälja sina egna lösningar via SAP App Center där det i dag finns över 1 600 appar från över 1 100 partnerföretag.

Klicka här för att läsa det fullständiga pressmeddelandet på engelska.