​Per Alm ny ledare för SAP Sverige

 

Per Alm har utsetts till ny ledare för SAP Sverige. Han tar över efter Anne Haaber-Bernth som efter bara åtta månaders framgångsrikt ledarskap blivit befordrad. Anne kommer nu att på nordeuropeisk nivå leda arbetet med att designa SAP:s växande portfölj av digitaliseringstjänster till företagens specifika behov.

Per Alm har över 20 års erfarenhet av IT-branschen, varav 16 år i olika befattningar på SAP i Sverige och Norden inom bland annat marknadsföring, operativt arbete och försäljning.

Per blir med sina 40 år en av de yngsta landscheferna på SAP Sverige och kommer att leda en kundinriktad organisation med en växande portfölj av mjukvarulösningar. Han har examen i IT-studier från Göteborgs Universitet.

Marika Auramo är chef för SAP i Norden och Baltikum sedan mitten av januari 2019. Hon beskriver den senaste förändringen:

– Vår verksamhet i Sverige befinner sig vid en tydlig vändpunkt liksom många andra marknader med ett stort förtroende från långvariga kunder. Vi arbetar hårt med att sammanställa våra heltäckande lösningar och tjänster för varje enskild kund med målet att ännu snabbare kunna leverera affärsnytta baserat på extern data och kundernas egen information. Det arbetet sker nu på både global och regional nivå, säger Marika Auramo.

– Det är tråkigt att Anne nu lämnar sin tjänst men jag är också stolt över att hon blivit befordrad till en högre position inom företaget. Jag har utsett Per Alm till hennes efterträdare för att säkra våra framgångar i Sverige. Han är en ung och samtidigt väldigt erfaren ledare som drivs av de nya möjligheterna och han kommer att säkerställa att förändringarna blir till konkret nytta för våra kunder, avslutar hon.