​SAP och Google Cloud presenterar vinnaren av tävlingen Circular Economy 2030

SAP och Google Cloud har i dag tilldelat Michael Groves, CEO och grundare av Topolytics, utmärkelsen i tävlingen Circular Economy 2030. Det är ett pris som främjar socialt entreprenörskap och en hållbar framtid.

Det allt mer brådskande behovet att ta itu med FN:s hållbara utvecklingsmål kräver ansvarsfull produktion och konsumtion. Därför lanserade SAP och Google Cloud tävlingen tidigare i år under World Economic Forum i Davos.

Båda företagen är fast beslutna att använda kraften i sin teknik för att utmana sociala företagare över hela världen att bidra till att lösa världsproblem. Mer än 250 deltagare från över 50 länder på sex kontinenter skickade in ansökningar. Fem finalister valdes och deras idéer varierade från att bekämpa hunger genom att hantera matavfall bättre till att spåra batterier som kan återanvändas, återvinna tygrester och driva hållbara jordbruk i Kenya.

Vinnaren Topolytics är ett data- och analysföretag som tagit fram en metadatabas över industriellt och kommersiellt avfall. Genom att använda kartläggning, sensorer och analyser ger företaget en överblick över hur avfallet uppstår, hur det rör sig och till slut tas om hand. Priset är 100 000 dollar, ett Google Cloud för Startup: Surge Package (som innehåller 100 000 dollar i Google Cloud-krediter), tillgång till SAP-produkter, personligt mentorskap och Google Cloud för Startup Bootcamp.

– Jag är otroligt glad och stolt över att Topolytics har vunnit SAP och Google Clouds CE2030 Challenge. Både våra mål och vår avancerade teknik passar dessa teknikvärldens jättar som hand i handske, säger Michael Groves, CEO för Topolytics.

Här kan du läsa det fullständiga pressmeddelandet på engelska.