>

SAP och Girteka Logistics digitaliserar transportindustrin

SAP har inlett ett samarbete med Girteka Logistics, Europas största transportföretag inom kompletta laster (FTL – Full Truck Load). Girteka Logistics vill digitalisera hela sin verksamhet som ett led i sin tillväxtplan för 2025 med hjälp av SAP:s tekniska plattform och branschanpassade lösning för transportföretag.

Samarbetet berör samtliga 18 000 anställda på Girteka Logistics i Europa och CIS-länderna. De nya digitala lösningarna omfattar bland annat finansiering, prissättning, kontrakt och orderhantering, underleverantörer, planering, lagerhantering, transportschemaläggning, lastmatchning samt kundservice och support.

Den standardiserade och helt integrerade lösningen kommer att förenkla och automatisera de komplexa logistikprocesserna – och öka noggrannheten och effektiviteten i Girteka Logistics transporttjänster.

– Våra kunder vill maximera sin avkastning på transportutgifterna genom att arbeta med större och mer avancerade logistikleverantörer. Girteka Logistics ökar därför takten för att möta den växande efterfrågan på hög transparens och effektivitet när det gäller att transportera stora mängder varor till konkurrenskraftiga priser. Samtidigt hjälper vi våra kunder att leverera en utmärkt upplevelse till sina slutkunder, säger Edvardas Liachovičius, CEO på Girteka Logistics.

– Girteka Logistics stöper om hela lastbilsbranschen. Med SAP som strategisk partner kan vi nu öka vår affärsproduktivitet och effektivisera våra interna processer, samtidigt som vi lägger grunden för en hög transportkvalitet till våra kunder. Tillsammans med SAP påskyndar vi digitaliseringsresan för hela transportbranschen, säger Martynas Sarapinas, CIO på Girteka Logistics.

– SAP vill utveckla logistikbranschen med hjälp av innovation och teknik och bli en katalysator för nya strategiska digitala transporttjänster i Europa. I upplevelseekonomin räcker det heller inte längre med att flytta saker från punkt A till punkt B. Där spelar transportföretagen en avgörande roll som dataintegratörer genom att koppla samman hela leveranskedjan, säger Brian Duffy, President EMEA North på SAP.

Om SAP
SAP är marknadsledande inom intelligent företagsmjukvara för den nya upplevelseekonomin. SAP hjälper företag av alla storlekar och inom alla branscher: 77 procent av världens transaktionsbaserade omsättning går genom ett SAP-system. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys bidrar till att företagskunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP ger enskilda personer och organisationer bättre möjligheter att samarbeta och att använda djupa affärsinsikter för att vässa sin konkurrensförmåga. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara när och som de själva vill – utan avbrott. Vår heltäckande svit av applikationer och tjänster gör att över 440 000 företag och offentliga verksamheter hela tiden kan anpassa sin verksamhet och kan drivas lönsamt. Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre. Mer information finns på www.sap.com/ och SAP:s lokala nyhetsrum https://news.sap.com/sweden/.

Om Girteka Logistics
Girteka Logistics är Europas största tillgångsbaserade transportföretag och levererar mer än 670 000 kompletta lastbilstransporter (FTL) årligen. Företaget har växt organiskt från 600 lastbilar 2010 till dagens över 7 400 lastbilar och 7 800 släpvagnar i Europa, Skandinavien och CIS-länderna. Med 18 000 medarbetare har Girteka Logistics branschkompetens gjort företaget till FTL-operatör för världens största varumärken. Girteka Logistics har ett tydligt kundfokus och säkerställer smidig drift och kommunikation med hjälp av Lean-strategi. Oavsett om du transporterar lax från Norge, mejeriprodukter från Frankrike eller frukt från Spanien, så har Girteka Logistics expertis och erfarenhet för att säkerställa att det görs på rätt sätt. Girteka Logistics har fler lastbilavgångar per år än världens största flygplats har flygavgångar. Mer information finns på www.girteka.eu.

 

Kontaktpersoner

Susanne Kapfer

Director Integrated Communications, SAP Norden, PR och kommunikation
susanne.kapfer@sap.com
+46 (0)8 58772798
+46 (0)733 587 798

SAP Press Room; press@sap.com – følg SAP på Twitter @SAPNews

Mikael Westmark

Presskontakt, Westmark Information
mikael@westmark.se
+46 707 339810

 

Bildkälla: Girteka Logistics