>

Christian Klein fortsätter som CEO på SAP när Jennifer Morgan lämnar

Christian Klein som i dag är en av två verkställande direktörer på SAP kommer att ta över hela ledarskapet. SAP:s styrelse och Jennifer Morgan har tillsammans kommit överens om att hon lämnar bolaget den 30 april. Den nuvarande situationen i världen kräver att företag snabbt och beslutsamt kan vidta åtgärder och det görs bäst med en mycket tydlig ledarstruktur. Därför togs beslutet att gå över från ett delat ledarskap tidigare än planerat för att säkerställa en stark och tydlig styrning i tider av en aldrig tidigare skådad kris.

– Jag är tacksam för hur Jennifer har lett SAP och allt hon har gjort för företaget, våra medarbetare och kunder. Den här övergången kommer i en tid med stor osäkerhet i världen, men jag har full tro på Christians vision och kapacitet att leda SAP framåt mot fortsatt lönsam tillväxt, innovation och kundframgång, säger professor Hasso Plattner, styrelseordförande i SAP SE.

– Jag vill tacka Jennifer för hennes mångåriga partnerskap. Under SAP:s omvandling har Jennifer alltid varit fokuserad på kunder, partner, aktieägare och anställda. Det är tack vare henne som vi har skapat en stark position inom lösningar för upplevelsehantering. Jag vet att hon alltid kommer att vara av SAP:s förkämpar, säger Christian Klein, CEO för SAP SE och ledamot i SAP:s verkställande styrelse.

– Det har varit ett stort privilegium att driva SAP:s tillväxt och innovation inom så många områden och senast som en av två verkställande direktörer. Med alla förändringar som sker i världen står det klart att det nu är rätt tid för företaget att gå över till en modell med en verkställande direktör för verksamheten. Jag vill tacka Hasso Plattner för möjligheten att leda detta fantastiska företag och jag önskar Christian, den verkställande styrelsen och SAP:s talangfulla medarbetare stora framgångar när de driver företaget framåt, säger Jennifer Morgan.

Jennifer Morgan började på SAP 2004 och utsågs i oktober 2019 till en av två verkställande direktörer tillsammans med Christian Klein. Tidigare arbetade hon som chef för SAP Cloud Business Group med ansvar för Qualtrics, SAP SuccessFactors, SAP Ariba, SAP Fieldglass, SAP Customer Experience och SAP Concur. Hon utsågs till ledamot i SAP:s verkställande styrelse 2017.

Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet på engelska.