>

SAP lanserar heltäckande stöd för kundernas affärstransformation

SAP lanserar RISE with SAP, en heltäckande och prenumerationsbaserad tjänst för affärstransformation (Business Transformation-as-a-Service).

Tillsammans med ett stort ekosystem av partnerföretag erbjuder SAP ett helt nytt sätt att förändra affärsprocesser – utan att kunderna behöver göra stora investeringar i förväg.

Lanseringen gjordes av SAP:s CEO Christian Klein under eventet “RISE with SAP: The Introduction” där SAP också presenterade en plan för ett strategiskt förvärv inom business process intelligence. Där gästades han av bland annat Microsoft, Siemens och LiveKindly. Klicka här för att se eventet i efterhand.

– Geopolitiska spänningar, miljöutmaningar och den pågående pandemin tvingar företag att hantera förändringar snabbare än någonsin tidigare. De som snabbt kan anpassa sina affärsprocesser kommer att lyckas – och SAP kan hjälpa dem på vägen. Det är vad RISE with SAP handlar om, att hjälpa kunderna att hela tiden låsa upp nya sätt att driva företag i molnet och fortsätta att vara konkurrenskraftiga inom sin bransch, säger Christian Klein.

RISE with SAP gör att kunderna får en tydlig väg till att skapa ett mer intelligent företag, oavsett hur långt de redan har kommit och hur komplex deras verksamhet är. Tjänsten erbjuds som en prenumeration och omfattar bland annat serviceavtal, drift och support. Genom att ta ett helhetsgrepp om sin transformation kan ett företag få hjälp med att kontinuerligt förändra sin verksamhet.

Tillsammans med ett stort ekosystem av partnerföretag guidar SAP företagen genom hela transformationen genom att:

 • Förändra affärsprocesser:
  • Business Process Intelligence bygger på SAP:s affärsmodell och samlade processkunnande efter att ha arbetat med över 400 000 kunder inom 25 olika branscher. Kunderna kan kontinuerligt analysera sina affärsprocesser, jämföra dem med branschstandarder och enkelt anpassa sig efter nya krav och affärsbehov. Intelligensen kan bäddas in i affärsprocesserna tack vare en direkt koppling till SAP:s arbetsprocesser, Robotic Process Automation (RPA) och andra AI-baserade tjänster.
 • Underlätta teknisk migrering:
  • SAP har verktyg och tjänster som stödjer hela teknikresan, t.ex. tjänster för automatisk övergång till modulära och standardiserade molnlösningar och support av tekniska molnexperter.
  • Kundernas eget val av molninfrastruktur kan köras i ett SAP-datacenter eller med valfri hyperscaler så att man undviker inlåsningar.
 • Bygga intelligenta företag:
  • Business Technology Platform ger kunderna en samlad plattform för affärstransformationen.
  • SAP S/4HANA Cloud har inbyggd AI, RPA, avancerad analys och flexibel användning beroende på hur komplex kundernas verksamhet är.
  • Samlad tillgång till en av världens största affärsnätverk, inklusive SAP:s leverantörer, logistik och intelligenta resursnätverk. Det gör att företagen kan hantera alla sina leveranskedjor och snabbt agera på marknadsförändringar.

För mer information om RISE with SAP, läs bloggarna skrivna av Christian Klein, Juergen Mueller, Thomas Saueressig och Uwe Grigoleit, samt en intervju med Jan Gilg.

Läs vad SAP:s partners säger här.

Besök SAP News Center. Följ SAP på Twitter på @SAPNews

 

Om SAP

SAP:s strategi är att hjälpa varje företag att fungera mer intelligent. Som marknadsledande inom företagsmjukvara hjälper vi företag av alla storlekar och inom alla branscher: 77 procent av världens transaktionsbaserade omsättning går genom ett SAP-system. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys gör att våra företagskunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP hjälper enskilda personer och organisationer att få djupa affärsinsikter och underlättar samarbete som vässar deras konkurrensförmåga. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara när och hur de själva vill – utan avbrott. Vår heltäckande svit av applikationer och tjänster gör att företag och offentliga verksamheter inom 25 olika branscher över hela världen kan vara lönsamma, hela tiden anpassa sin verksamhet och göra skillnad. Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre. Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.