>

Grön molnstrategi kvalificerar SAP till ett av världens 100 mest hållbara företagen

SAP får bästa ESG-betyg från Corporate Knights och CDP

Undersökningsföretaget Corporate Knights Inc. inkluderar SAP i 2021 Global 100 Index. Indexet namnger de 100 mest hållbara företagen i världen baserat på deras resultat inom miljö, sociala frågor och bolagsstyrning (ESG). Dessutom fick SAP toppresultatet “A” i den årliga bedömningen CDP Climate Change, som uppmärksammar företagens arbete med att hantera klimatförändringar. Kanadensiska Corporate Knights tar med SAP i sitt årliga Global 100-index främst baserat på SAP:s gröna molnstrategi som gör att allt fler kunder får klimatneutrala IT-tjänster. Indexet är baserat på analysen av 24 nyckeltal (KPI) som täcker resurshantering, personalhantering, ekonomisk förvaltning, ur miljösynpunkt rena intäkter och rena investeringar samt leverantörers resultat.

CDP är en internationell ideell välgörenhetsorganisation som driver ett globalt informationssystem för investerare, företag, städer, stater och regioner för att hjälpa dem att hantera sin miljöpåverkan. SAP ingick på CDP:s A List 2020 och fick därmed topprankningen för att vara ledande genom transparent miljöarbete och konkreta åtgärder. Betyget är baserat på SAP: s förmåga att visa ett mätbart och djupt samband mellan dess pågående hållbarhetsinitiativ och dess ekonomiska och miljömässiga påverkan.

De senaste erkännandena förstärker SAP: s prestation i november 2020 då SAP utnämndes till mjukvaruindustriledaren i Dow Jones Sustainability Index (DJSI) för 14: e året i rad. Poängsättningen speglar SAP: s framgång med att driva en pålitlig och kompatibel molnstrategi, att värdera medarbetare som dess viktigaste tillgång och en konstant förbättrad integrerad årsredovisning (integrated report) som redovisar i tre dimensioner: finansiella, sociala och miljömässiga resultat samt hur de hänger samman också kallat connectivity.

Besök SAP News Center. Följ SAP på Twitter på @SAPNews.

For the English version read here.

Läs även om SAPs arbete kring Climate 21 och cirkulär ekonomi.

 

För mer information, kontakta:

Ulrika Wass
Head of Nordic & Baltic Communications, SAP
+46 73 827 1074
ulrika.wass@sap.com

Mikael Westmark
Presskontakt, Westmark Information
+46 707 339810
mikael@westmark.se 

Om SAP

SAP:s strategi är att hjälpa varje företag att fungera mer intelligent. Som marknadsledande inom företagsmjukvara hjälper vi företag av alla storlekar och inom alla branscher: 77 procent av världens transaktionsbaserade omsättning går genom ett SAP-system. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys gör att våra företagskunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP hjälper enskilda personer och organisationer att få djupa affärsinsikter och underlättar samarbete som vässar deras konkurrensförmåga. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara när och hur de själva vill – utan avbrott. Vår heltäckande svit av applikationer och tjänster gör att företag och offentliga verksamheter inom 25 olika branscher över hela världen kan vara lönsamma, hela tiden anpassa sin verksamhet och göra skillnad. Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre. Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.