>

SAP nya servicepaket hjälper företag att bli grönare

SAP lanserar ett nytt servicepaket som ska hjälpa företag att ta fram hållbarhetsdata för att bli mer effektiva och ta ett större operativt ansvar. Det ger ett hållbarhetsperspektiv på företagens värdeskapande process och innebär helt nytt grepp om verksamheten och beslutsfattandet.

Det nya servicepaketet stöder kunderna med en strukturerad, lättanvänd strategi som ger möjlighet att skapa en mer hållbar verksamhet. Det innehåller en översikt över SAP:s produkt- och tjänsteportfölj så att kunderna enkelt kan anpassa sina processer och affärsbehov och ta fram en plan för innovation och implementering. Paketet innehåller analys- och rapporteringsverktyg som ger större synlighet i nyckelindikatorer som resursförbrukning, hållbar produktutveckling och medarbetarnas säkerhet.

Företag får möjlighet att ta mer miljöhänsyn i sina affärsprocesser och nå en resursförbrukning utan avfall. De kommer att kunna redovisa ekonomiska och hållbara vinster och samtidigt mäta sin miljöpåverkan. Dessutom finns möjlighet att arbeta med SAP-experter för att skapa tydliga planer och implementera miljörelevanta funktioner i sina affärssystem.

Fördelarna med att använda den hållbarhetsrapportering som tjänsterna erbjuder är flera. Bland annat kan ett företag välja ut en indikator, till exempel koldioxidutsläpp, och använda den informationen som ett riktmärke för att börja sin resa att bli grönare.

– Världen förändras och vi vill erbjuda helhetslösningar som stöder företag var de än befinner sig på sin resa till hållbara affärer, säger Stefan Luckert, chef för Services Sustainability Solutions på SAP.

– Konsumenterna vill ha mer hållbara produkter och tjänster och anställda väljer ansvariga arbetsgivare. Investerare överväger och integrerar allt oftare miljörisker och sociala uppgifter i sina investeringsbeslut. Därför blir också hållbarhet till en strategisk prioritering för chefer runt om i världen, fortsätter han.

Servicepaketet för hållbarhet är ytterligare ett steg i SAP:s pågående utveckling av stöd för en grönare, mer motståndskraftig och säkrare framtid. Genom att digitalisera hållbarhetsarbetet och hjälpa fler företag att få en grönare verksamhet gör SAP det möjligt för sina kunder att skapa en grund för framtidens affärsverksamhet.

Här finns mer information om SAP:s nya Service Sustainability Package.

 

Om SAP

SAP:s strategi är att hjälpa varje företag att fungera mer intelligent. Som marknadsledande inom företagsmjukvara hjälper vi företag av alla storlekar och inom alla branscher: 77 procent av världens transaktionsbaserade omsättning går genom ett SAP-system. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys gör att våra företagskunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP hjälper enskilda personer och organisationer att få djupa affärsinsikter och underlättar samarbete som vässar deras konkurrensförmåga. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara när och hur de själva vill – utan avbrott. Vår heltäckande svit av applikationer och tjänster gör att företag och offentliga verksamheter inom 25 olika branscher över hela världen kan vara lönsamma, hela tiden anpassa sin verksamhet och göra skillnad.

Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre. Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.