>

John Gunnarson ny chef för SAP Mid Market i Norden och Baltikum

SAP har utsett John Gunnarson till ny nordisk chef för mid market från den 1 maj. John har under de senaste åtta åren ansvarat för Sverige, Danmark och Norge – och nu ska han också leda arbetet i Finland, Estland, Lettland och Litauen for små och medelstora verksamheter.

John Gunnarson rapporterar direkt till den nya nordiska VD:n Helle Dochedahl och ersätter Ari Pussinen som blivit nordisk COO. Han kommer fortsätta att vara medlem av SAP:s nordiska ledningsgrupp – och bland annat aktivt driva SAP:s nya tjänst för affärstransformation ”RISE with SAP” som hjälper också små och medelstora kunder med en tydlig väg till att skapa ett mer intelligent företag, oavsett hur långt de redan har kommit och hur komplex deras verksamhet är.

– Jag brinner för affärsinnovation och tillväxt, för SAP men framför allt för våra kunder. I min roll ingår att göra andra personer framgångsrika och jag ser fram emot att nu få ett ännu större försäljningsansvar i Norden och Baltikum, säger John.

I kategorin mid market ingår företag med en omsättning på mellan 250 och en miljard Euro per år.

Utnämningen är en del av flera chefsförändringar på SAP i Norden. Den 1 maj blev Helle Dochedahl ny Nordenchef efter Marika Auramo som gått över till en ny roll som COO för region EMEA North. Samtidigt utsågs Ari Pussinen till ny nordisk COO.

– John är en erfaren ledare som under mer än 25 år visat att han kan leverera otroliga resultat i sina team. Många inser inte att 80 procent av SAP:s över 400 000 kunder i världen ingår i mid market-segmentet. De utgör ryggraden i de nordiska och baltiska ekonomierna och har en enormt stor tillväxtpotential om de tar sig an digitala affärsmodeller och alla nya möjligheter, säger Helle Dochedahl, Managing Director för SAP i Norden och Baltikum.

Tjänsten RISE erbjuds som en prenumeration och omfattar bland annat serviceavtal, drift och support. Genom att ta ett helhetsgrepp om sin transformation kan ett företag få hjälp med att kontinuerligt förändra sin verksamhet.

Klicka här för att läsa mer om de nya cheferna på SAP:s svenska nyhetssida.

Om SAP

SAP:s strategi är att hjälpa varje företag att fungera mer intelligent. Som marknadsledande inom företagsmjukvara hjälper vi företag av alla storlekar och inom alla branscher: 77 procent av världens transaktionsbaserade omsättning går genom ett SAP-system. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys gör att våra företagskunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP hjälper enskilda personer och organisationer att få djupa affärsinsikter och underlättar samarbete som vässar deras konkurrensförmåga. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara när och hur de själva vill – utan avbrott. Vår heltäckande svit av applikationer och tjänster gör att företag och offentliga verksamheter inom 25 olika branscher över hela världen kan vara lönsamma, hela tiden anpassa sin verksamhet och göra skillnad.

Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre. Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.