>

Tiina Antturi – SAP:s första hållbarhetschef i Norden 

SAP har utnämnt Tiina Antturi till nordisk hållbarhetschef för SAP. Hon kommer att driva SAP:s globala hållbarhetsstrategi på regional nivå, dvs i Danmark, Finland, Norge, Sverige och Baltikum.

Tiina har många års erfarenhet inom IT och andra branscher och har tidigare haft chefsbefattningar inom försäljning, personal, CSR och även varit CEO för intresseorganisationen World Vision.

Som hållbarhetschef rapporterar hon direkt till SAP Nordens vd, Helle Dochedahl.

– Företag bör idag ha en uttalad ambition att påverka den hållbara samhällsutvecklingen. Och det är också företag som har de nödvändiga teknologiska och finansiella resurserna för att skapa innovation som omsätter hållbarhet på riktigt. SAP har i kraft av sin affärsteknik för flera hundratusen företagskunder och ett omfattande ekosystem en viktig roll att spela, både för att skapa konkreta resultat och att leda utvecklingen. Jag är väldigt stolt över att få ansvaret att driva och medverka till en omfattande hållbarhetsagenda i Norden och Baltikum, säger Tiina Antturi.

Tiina bor och arbetar i Helsingfors.

Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.

 

Om SAP

SAP:s strategi är att hjälpa varje företag att fungera mer intelligent och hållbart. Som marknadsledande inom företagsmjukvara hjälper vi företag av alla storlekar och inom alla branscher: SAP:s kunder står för 87 procent av världens globala handel. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys gör att våra kunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP hjälper medarbetare och organisationer att få djupa affärsinsikter och underlättar samarbete så att de behåller försprånget till konkurrenterna. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara som de själva vill – utan avbrott. Våra heltäckande applikationer och tjänster för 25 olika branscher gör att företag och offentliga verksamheter över hela världen kan vara lönsamma, hela tiden anpassa sin verksamhet och göra skillnad. Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre.

Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.