>

Starkare tillsammans är temat för årets Stockholm Pride – SAP är fortsatt en stolt supporter

Temat för årets Stockholm Pride är ”Starkare tillsammans”, vilket är en påminnelse till alla om gemenskapens viktigaste principer och i förlängningen en av den svenska demokratins grundläggande principer: alla människors lika värde, allas rätt att bejaka sitt sanna jag och allas frihet att älska vem de vill. SAP är stolt över att fortsätta vara supporter och sponsra paraden även i år.

Stockholm Pride är en ideell och medlemsstyrd organisation som syftar till att lyfta hbtq+frågor och att vara en frizon för homosexuella, bisexuella, trans, och queerpersoner samt de könsuttryck som finns inom hbtq+rörelsen. Kulturfestivalen Stockholm Pride arrangeras årligen och är den största Pridefestivalen i Norden, med ca. 50 000 deltagare och 500 000 åskådare. I år hålls paraden den 3e augusti och SAP kommer att delta i tåget. Paraden syftar till att skapa en välkomnande och trygg atmosfär, för att sprida glädje och kärlek.

Pride@SAP är SAPs egna medarbetardrivna initiativ som startade 2001, för att skapa en trygg och välkomnande plats för alla oavsett vem du är. Mångfald och inkludering är affärsprioriteringar, och som varumärke är SAP är stolt över att stå upp för det som är rätt. Under årtiondena har företaget skapat säkra utrymmen där varje anställd känner sig välkommen, vilket har drivit företagets kreativitet för att tillhandahålla utmärkta produkter och tjänster för SAPs kunder.

Michael Rebitzki-Vennhoff

–  Vi är så glada över att stödja Stockholm Pride för tredje året i rad. Vi har fått så mycket bra feedback och har sett så mycket aktivitet inom Norden sedan vi lanserade Pride@SAP Nordic för några år sedan – det gör mig stolt! SAPs engagemang i frågor kring mångfald och inkludering utgör kärnan i våra värderingar. Genom att engagera oss i Stockholm Pride kan vi aktivt visa vårt stöd för HBTQ+-rättigheter och främja en arbetsplats där alla kan trivas, säger Michael Rebitzki-Vennhoff, Co-Lead for Pride@SAP Nordics. Denna festival är inte bara en fest – Det är också en möjlighet att förenas och propagera för rättigheter och friheter i vårt samhälle. Att delta i Stockholm Pride är ett fantastiskt sätt att visa solidaritet, stöd och kärlek till såväl våra kollegor som övriga i samhället, fortsätter Rebitzki-Vennhoff.

Peter Berg, CFO på SAP Svenska tillika Executive Sponsor för Pride Sweden håller med Rebitzki-Vennhoff.
– Mångfald är ett faktum. Inkludering är ett val. Inkluderande kultur, inkluderande karriärresor och ett mångsidigt ekosystem är avgörande för vår strategi och vår framgång.  En mångfaldig kultur som införlivar varje medarbetares unika perspektiv är avgörande för att uppfylla vår vision och uppnå vårt uppdrag.Vi stödjer Stockholm Pride eftersom vi anser att alla anställda ska känna sig bekväma med att vara sig själva såväl på jobbet som utanför.

Peter Berg

SAP deltar naturligtvis i paraden den 3 augusti – tillsammans målar vi Stockholm i regnbågens färger och firar mångfalden. Häng med du också!