>

POWER International inför ny dataplattform i molnet

POWER International är Nordens ledande återförsäljare av hemelektronik. Nu har företaget revolutionerat sin dataplattform genom att kombinera . Den nya molnbaserade plattformen erbjuder datareplikering, förbättrad analys och rapportering i realtid – och leder till färre omarbetningar.

– Vi har ett väldigt SAP-präglat systemlandskap och letade efter en lösning för att flytta data till molnet på ett säkert sätt. SAP Datasphere passar oss perfekt och förenklar hela datamiljön. Nu sparar vi hundratals timmar varje år i pipelineutveckling, säger Frode Næss Larsen, CIO på POWER International.

Frode Næss Larsen, CIO på POWER International

På företaget har IT-miljön traditionellt präglats av en mängd olika tekniska lösningar och under 2005 gick POWER International över till att använda SAP Business Warehouse. Med kombinationen av SAP Datasphere och Google BigQuery kan man nu kapa kostnader, optimera lager och personal. Samtidigt kommer datadrivet beslutsfattande att genomsyra alla delar av organisationen.

– Vårt mål är att öka stabiliteten i den dagliga verksamheten för alla som använder våra nya datalösningar. Tidigare genererade vi stora statiska rapporter och datapartier under natten. Men med vår nya dataplattform kan medarbetarna utföra sina egna analyser oberoende av varandra under hela dagen. Det skapar en analysmiljö med självbetjäning utan direkt inblandning från IT och ger en mycket snabbare övergång från idé till slutlig dataprodukt. Det i sin tur driver på övergången från traditionell rapportering till åtgärdsdriven analys, säger Stian Skotland, Head of Data & Analytics på POWER International.

Stian Skotland, Head of Data & Analytics på POWER International

Den nya lösningen har tagits i bruk och all SAP-data kommer att vara helt överförd under våren 2024. Implementering av nya analysfunktioner diskuteras som nästa steg – liksom fler AI-funktioner.

– Vårt samarbete med SAP och Google är ett steg i den riktningen. AI kan ha en positiv effekt på många olika delar av vår verksamhet, och vi genomför tester för att ta fram ännu bättre rapporter. Men det är viktigt att ha ett pragmatiskt och förnuftigt förhållningssätt – det finns ingen magisk universallösning, säger Frode Næss Larsen.

POWER International har för närvarande 269 butiker och nätbutiker och 6 000 anställda i Norge, Finland, Danmark och Sverige med en årlig omsättning på 20 miljarder NOK. I det 70 TB stora datalagret bearbetas över 5 TB data varje dag och mer än 10 miljoner transaktioner genereras dagligen. Datatjänsterna används av upp till 6 000 anställda och mer än 200 leverantörer. Företaget genomför för närvarande en IT-modernisering och övergår till molnet. Målet är att öka marknadsandelen och bli den största återförsäljaren av konsumentelektronik i Norden.

 

Om SAP
Som en global ledare inom företagsapplikationer och affärsdriven AI, är SAP (NYSE:SAP) en länk mellan affärsverksamhet och teknik. I över 50 år har organisationer förlitat sig på SAP för att bli framgångsrika genom att förena affärskritiska verksamheter som ekonomi, inköp, HR, leveranskedjor och kundupplevelser. Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.

Presskontakt

Ulrika Wass, Head of Nordic & Baltic Communications
+46 73 827 1074, ulrika.wass@sap.com