>

SAP tar in Business AI i hela molnportföljen och samarbetar med ledande AI-bolag

På den årliga Sapphire-konferensen i Orlando, Florida, presenterade SAP nya generativa AI-innovationer och samarbeten som kan ta affärsverksamhet till en helt ny nivå. SAP skapar nu en ny våg av insikter och uppfinningsrikedom i det globala näringslivet genom att införliva Business AI SAP i hela sin molnportfölj som driver världens mest affärskritiska processer.

– De AI-innovationer som vi presenterar på Sapphire 2024 kommer att förändra hur företag bedriver sina verksamheter. Dagens AI-nyheter och partnerskap bygger på att vi vill leverera revolutionerande teknik som leder till verkliga resultat. Det hjälper kunderna att bli flexibla och innovativa för att lyckas i en tid när allt förändras väldigt snabbt, säger SAP:s CEO Christian Klein.

AI som ger affärer

Att SAP bygger in Business AI i sina företagslösningar ger användarna tillgång till omfattande insikter och hjälper dem med kreativt tänkande och problemlösning – det som människor är bäst på. Ett exempel är AI-genererade rapporter i SAP SuccessFactors som hjälper personalchefer genom att ge rekommendationer om kompensation. De kan också använda prognosfunktioner i SAP Sales Cloud för att förutse vilka kombinationer av säljare och produkter som med högst sannolikhet kommer att öka försäljningen.

Samtidigt läggs stora språkmodeller från Amazon Web Services, Meta och Mistral AI till den generativa AI-hubben i SAP Business Technology Platform. De nya möjligheterna i SAP:s grundläggande AI-infrastruktur gör det enklare att bygga generativa AI-tillämpningar för SAP-applikationer.

SAP:s generativa AI-assistent Joule kan snabbt sortera och kontextualisera data från flera system för att underlätta automatisering och förbättra beslutsfattandet. Nu blir Joule en del av hela SAP:s lösningsportfölj. Assistenten lanserades i SAP SuccessFactors hösten 2023 och är i dag en del av SAP S/4HANA Cloud och andra lösningar, inklusive SAP Build och SAP Integration Suite. Vid årets slut kommer Joule att ingå även i SAP Ariba och SAP Analytics Cloud.

På Sapphire presenterade SAP också planen att ytterligare bredda användningen av Joule genom att integrera den med Copilot för Microsoft 365. Integrationen är djup och dubbelriktad och gör att användarna får enhetlig upplevelse som är inbyggd direkt i arbetsflödet – och att de enkelt kan komma åt information från interaktioner med affärsapplikationer i SAP och Microsoft 365.

Medvetenheten om Business AI:s betydelse för företag ökar kraftigt. Det gör att SAP intensifierar sitt engagemang för de principer om relevant, tillförlitlig och ansvarsfull AI som företaget var pionjär inom. På Sapphire antar SAP de 10 vägledande principerna i UNESCO:s rekommendation om etik för artificiell intelligens. De har tagits fram för att AI-tekniken ska utvecklas och användas på ett sätt som respekterar mänskliga rättigheter, främjar rättvisa och bidrar till hållbar utveckling.

Partnerskap som skalar innovation

SAP samarbetar med ledande teknikbolag för att flytta fram gränserna för vad generativ AI kan göra på företagsnivå. Förutom utökade samarbeten med AWS och Microsoft gör partnerskapen med Google Cloud, Meta, Mistral AI och NVIDIA att SAP kan utnyttja kraften i AI-klar teknik för att snabbare lansera nya innovationer och leverera bättre och mer användbara resultat.

Google Cloud

SAP och Google Cloud utökar sitt samarbete och använder Business AI för att hjälpa företag att bättre förutse och minska riskerna i sina leveranskedjor så att de kan minimera störningar och upprätthålla optimala lagernivåer. Företagen kommer att integrera Joule och SAP Integrated Business Planning for Supply Chain-lösningarna med Google Clouds AI-assistent Gemini och Google Cloud Cortex Frameworks datafundament.

Meta

SAP kommer att använda Meta Llama 3 för att skapa skript som gör mycket anpassade analytiska applikationer i SAP Analytics Cloud. Metas nästa generations AI-modell utmärker sig för språkliga nyanser och kontextuell förståelse, vilket gör att den är perfekt för att översätta företagens affärsmål till konkreta resultat.

Mistral AI

SAP kommer också att lägga till nya stora språkmodeller från Mistral AI, ett globalt företag med huvudkontor i Paris som specialiserar sig på generativ AI. Språkmodellerna blir ett tillskott till den generativa AI-hubben i SAP AI Core.

NVIDIA

SAP och NVIDIA Corporation inleder ett produktövergripande samarbete för att integrera banbrytande teknik i företagsanpassade affärsapplikationer:

  • När SAP utbildar Joule för att fungera som en AI-assistent för RISE with SAP-implementeringar, går NVIDIAs avancerade AI-modeller igenom SAP:s konsultresurser för att ge relevanta och exakta svar på implementeringsrelaterade frågor.
  • När SAP bygger in Joule i ABAP Cloud för att generera ABAP-kod för SAP-utvecklare kommer NVIDIAs accelererade infrastruktur att köra, skala och hantera SAP:s generativa AI-modell för generering av ABAP-kod.
  • När SAP införlivar generativ AI i SAP Intelligent Product Recommendation gör NVIDIA Omniverse Cloud API:er det möjligt att simulera komplexa tillverkningsprodukter och konfigurationer som industriella digitala tvillingar.

Molnlösningar ger flexibilitet och hållbarhet

Att lyckas med sin verksamhet i AI-eran innebär att vara i molnet. SAP gör flytten enklare än någonsin med nya initiativ som ger snabbare avkastning på investeringarna för kunder som går över till RISE with SAP. Kunderna får också hjälp med att hitta partner med den expertis som behövs för komplexa SAP S/4HANA Cloud-transformationer.

Bland nyheterna på Sapphire fanns också funktioner som hjälper företag över hela världen att mäta, hantera och genomföra sina hållbarhetsstrategier. Sustainability Control Tower och Sustainability Footprint Management spårar nu koldioxidavtryck i stor skala och hjälper företag att uppfylla regler och lagkrav.

Läs mer om nyheterna från SAPPHIRE här.

Om SAP
Som en global ledare inom företagsapplikationer och affärsdriven AI, är SAP (NYSE:SAP) en länk mellan affärsverksamhet och teknik. I över 50 år har organisationer förlitat sig på SAP för att bli framgångsrika genom att förena affärskritiska verksamheter som ekonomi, inköp, HR, leveranskedjor och kundupplevelser.
Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.

Presskontakt

Ulrika Wass
Head of Nordic & Baltic Communications, SAP
+46 73 827 1074
ulrika.wass@sap.com