Saveti za kompanije u borbi protiv krize

Kompanija SAP, svetski lider u oblasti poslovnih rešenja, najavila SAP World Tour 09 konferenciju „Strategije uspeha u novoj realnosti”

BeogradStrategije koje domaće kompanije mogu da primene u prevazilaženju svetske ekonomske krize – biće tema ovogodišnje konferencije „Strategies for Success in the New Reality“, koja će u sklopu SAP World Tour 09, a uz podršku EMG, biti održana 2. juna u Beogradu, pred 300 domaćih privrednika. Ovo su na radnom doručku s predstavnicima medija, u „Lava baru“ u Beogradu, najavili novi generalni direktor SAP West Balkans Vladimir Popović i direktor marketinga Aleksandra Ninković.

Čelnici više od 300 najuspešnijih kompanija u Srbiji imaće priliku da čuju od vodećih svetskih stručnjaka najnovija iskustva u borbi protiv globalne krize, na konferenciji koju organizuje kompanija SAP, svetski lider u oblasti poslovnih rešenja, uz podršku Ekonomist Media Group, 2. juna u Beogradu.

Konferencija pod nazivom “Strategije uspeha u novoj realnosti” biće posvećena strategijama koje kompanije mogu da primene da bi se uspešno prilagodile aktuelnoj ekonomskoj situaciji i spremno dočekale poboljšanje poslovne klime i novi ekonomski zamah.

Ova konferencija organizovana je u okviru projekta „SAP World Tour 09”, kojim SAP pomaže kompanijama širom sveta da razmenom znanja i iskustava unaprede svoje poslovanje.

„SAP korporacija svakodnevno pruža podršku kompanijama širom sveta, da unaprede svoje poslovanje, smanje troškove i povećaju efikasnost. U vreme kada celokupna svetska ekonomija obiluje izazovima i kada se negativni efekti prenose i na domaću ekonomiju, odlučili smo da kroz ovu konferenciju domaćim preduzećima ponudimo informacije, znanje, iskustvo i strategije koje primenjuju najveće kompanije u svetu”, kaže Vladimir Popović, novi generalni direktor SAP West Balkans, najavljujući SAP World Tour 09 konferenciju u Beogradu.

Sa generalnim direktorima, predsednicima upravnih odbora i vlasnicima 300 najuspešnijih srpskih kompanija svoje znanje i iskustvo podeliće vrhunski domaći i strani stručnjaci, među kojima će biti i specijalni gost konferenecije, gospodin Les Hayma – jedan od najtraženijih predavača SAP kompanije na globalnom nivou, i gospođa Danica Popović, redovna profesorka na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i članica Centra za liberalno-demokratske studije (program konferencije je u prilogu, kao i na sajtovima: www.emportal.rs/ekonference i www.sap.com/westbalkans)

Učesnicima SAP World Tour 09 konferencije obratiće se i najviši rukovodioci velikih domaćih preduzeća, koji će govoriti o uticaju svetske ekonomske krize na poslovanje preduzeća kojima upravljaju i o strategijama koje primenjuju da bi ublažili efekte krize.

SAP West Balkans d.o.o.
SAP kao brend, vrednosti proizvoda koje obezbeđuje i usluga koje pruža bile su poznate na ovom tržištu i pre nego što je zvanično otvoreno predstavništvo u regionu. Prvi SAP klijent sa Zapadnog Balkana registrovan je u 2003. godini i od tada do danas, za unapređenje i rast sopstvenog biznisa, SAP softverska rešenja počelo je da koristi više od 100 kompanija iz regiona Zapadnog Balkana.
SAP korporacija, kao jedini vlasnik i osnivač, osnovala je preduzeće SAP West Balkans d.o.o. u junu 2006. godine. Beograd je postao SAP centrala za Zapadni Balkan sa zadatkom da osim lokalnog tržišta, pokriva poslovanje kompanije SAP i na teritorijama Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije.
Osim prodajne službe i službe marketinga, koje su zadužene za plasman SAP poslovnog softvera* i pripadajućih usluga, u okviru SAP West Balkans d.o.o. oformljene su i konsultantske grupe iz oblasti odbrane, osiguranja, javnog sektora, bankarstva i zdravstva a ono što je od posebnog značaja jeste činjenica da su upravo ove grupe angažovane na projektima širom Evrope. Menadžment kompanije SAP uočio je potencijal i resurse kojima raspolaže Srbija i u ovom pogledu, tako da je beogradska kancelarija sada zapravo „centrala“ ne samo za Zapadni Balkan, već i za okolne zemlje. Više informacija na www.sap.com/westbalkans

SAP
Kompanija SAP je vodeći svetski proizvođač poslovnog softvera(*), koja nudi aplikacije i usluge koje omogućavaju kompanijama svih veličina u više od 25 industrija da postanu najbolje vođene kompanije. S oko 86,000 kupaca u više od 120 država sveta, kompanija se kotira na više berzi, uključujući Frankfurtsku i Njujoršku berzu pod simbolom „SAP“.
Više informacija na sajtu www.sap.com

(*) SAP definiše poslovni softver kao resurs preduzeća koji obuhvata planiranje i povezane aplikacije.