SAP ostvario 20% rasta u trećem kvartalu 2010. godine

Oktobar 28, 2010 od SAP News 0

Rast u prvih devet meseci 2010. u odnosu na isti period prošle godine iznosi 16%.

WALLDORF – SAP AG (NYSE: SAP)Kompanija SAP saopštila je preliminarne finansijske rezultate za treći kvartal 2010. godine. Prihod po osnovu softvera i sa softverom povezanih usluga iznosi 2,32 milijarde evra, što predstavlja rast od 20% u odnosu na isti period u 2009. godini (1,94 milijarde evra).

Prihod samo od softvera iznosi 656 miliona evra što predstavlja rast od 25% u odnosu na isti period u 2009. godini. U odnosu na treći kvartal 2009. godine, ostvaren je porast i u profitu po odbitku poreza (12%), kao i u visini osnovne zarade po akciji (11%).

U prvih devet meseci ove godine, kompanija SAP ostvarila je prihod od 6,521 milijardu evra prihoda od softvera i sa softverom povezanih usluga, što predtsvalja rast od 16% u odnosu na isti period 2009. godine.

„Zadovoljni smo zbog ostvarenog dvosicifrenog rasta prihoda po osnovu softvera i sa softverom povezanih usluga, kao i zbog doprinosa kompanije Sybase našim ukupnim rezultatima”, rekao je Verner Brant, finansijski direktor kompanije SAP AG. „U svim regionima zabeležili smo rast u trećem kvartalu, a posebno su se istaklo tržište SAD, kao i tržišta u razvoju u Aziji, Evropi i Južnoj Americi. Pritom, imamo dobar raspored prihoda između malih, srednjih i velikih preduzeća, kao i veći obim poslovanja ukupno posmatrano. Gledano iz ugla proizvoda, Business Analytics je i dalje najtraženiji među korisnicima i nastavlja da bude naš glavni pokretač rasta.”

Više informacija o finansijskim rezultatima kompanije SAP u 2010. godini možete pročitati u ovom izveštaju.

O SAP-u
SAP je svetski lider u oblasti poslovnog aplikativnog softvera, koji nudi rešenja koja omogućavaju kompanijama svih veličina u više od 25 različitih industrija da postanu najbolje vođene kompanije. Sa više od 105,000 kupaca u više od 120 država sveta, kompanija se kotira na više berzi uključujući Frankfurtsku i Njujoršku berzu, pod simbolom „SAP“. Za više informacija, molimo Vas, posetite www.sap.com.