SAP ostvario 26% rasta po osnovu prihoda od softvera u prvom kvartalu 2011

April 28, 2011 od SAP News 0

Peti uzastopni kvartal sa dvocifrenim rastom u prihodu od softvera i sa softverom povezanih usluga

BeogradKompanija SAP saopštila je preliminarne finansijske rezultate za prvi kvartal 2011. godine. Prihod od softvera iznosio je 583 miliona evra, što predstavlja rast od 26% u odnosu na isti period 2010. godine (464 miliona).

Prihod od softvera i sa softverom povezanih usluga iznosi 2,327 milijardi evra, što predstavlja rast od 20% u odnosnu na prva tri meseca 2010. godine (1,947 milijardi). U odnosu na prvi kvartal prošle godine, ostvaren je porast i u profit po odbitku poreza u visini od 4%, kao i u zaradi po akciji od 3%. Prvi kvartal 2011. godine bio je peti uzastopni kvartal u kojem je SAP ostvario dvocifreni rast.

„Naši korisnici prihvataju naše inovacije i strategiju i to stvara tražnju za našim porftolijom proizvoda koji je vodeći u industriji, a koji obuhvata aplikacije, analitiku i kompanijska repešenja za mobilne uređaje. Ostvarili smo dvocifreni rast u svim regionima, profitirajući od rastućeg doprinosa koji su nam u domenu softvera pružili partneri, rekao je Bil Mekdermot, kodirektor SAP-a za ceo svet.

žim Hageman Snabe, takođe kodirektor SAP-a za ceo svet, izjavio je sledeće:
„SAP-ova strategija rasta zasnovana na inovacijama se očigledno isplatila i mi ostajemo sigurni u našu budućnost. Nudimo veliku vrednost našim korisnicima kroz najmodernije poslovno rešenje za upravljanje celokupnim poslovanjem i analitička rešenja u industriji. Dodatno, naše inovacije zasnovane na “in memory”, “on demand” i mobilnim aplikacijama ciljaju nova tržišta na kojima ostvaruju brzu prednost i postaju naša vučna snaga. Inoviramo brže u svim segmentima proizvodnog portfolija i nastavljamo da uvećavamo operativnu efikasnost u kompaniji.”

Za detaljnije informacije o preliminarnim finansijskim rezultatima ostvarenim u prvom kvartalu 2011. godine, posetite: http://global.sap.com/news-reader/index.epx?articleID=15100.

O KOMPANIJI SAP
Kao tržišni lider u poslovnom softveru, SAP (NYSE: SAP) pomaže kompanijama svih veličina i u svim industrijama da posluju bolje. Od back office funkcija do sala za sastanke, od skladišta do prodavnica, od desktop računara do mobilnih uređaja, SAP omogućava ljudima i organizacijama da zajedno rade efikasnije i koriste uvid u posao efektivnije da bi bili ispred konkurencije. SAP aplikacije i usluge omogućavaju da više od 109,000 SAP kupaca posluje profitabilno, stalno se prilagođa i održivo raste. Za više informacija, posetite www.sap.com.