Nelt uvodi SAP poslovni softver

Kompanije Nelt Co. i S&T Serbia potpisale su ugovor o implementaciji SAP rešenja. SAP izabran zbog Neltove strategije širenja i unapređenja poslovanja

BeogradJedna od vodećih distributerskih kuća u regionu, Nelt Co,potpisala je ugovor o nabavci i implementaciji SAP poslovnih rešenja sa partnerskom kompanijom S&T Serbia. Ugovorom je predviđeno pokrivanje celokupnog poslovanja Nelt-a i ovo će biti jedan od najvećih SAP projekata u poslednjih nekoliko godina u Srbiji.

Strateška odluka o investiranju

Nelt se na uvođenje ovog svetskog poslovnog rešenja odlučio iz potrebe da se poboljša i unapredi poslovni proces i time kvalitet usluga. Novo poslovno rešenje će biti snažna podrška u uspostavljanju vrhunskih standarda u delatnostima kojima se Nelt bavi. To će nadalje biti jak alat u upotrebi, koji će doprineti da se dugoročno zadrži liderska pozicija na tržištu.

Povodom sklapanja ovog ugovora sa S&T-om, generalni menadžer Nelta, Miloš Jelić je izjavio:
„Usled kontinuiranog razvoja i proširivanja poslovnih aktivnosti sa novim partnerima na postojećim, kao i na novim tržištima (Afrika), pojavila se potreba da postojeći informacioni sistem zamenimo rešenjem koje u potpunosti može da obuhvati i podrži strategiju održivog širenja i unapređenja poslovanja, kao i sve naše procese. Posle temeljne analize izabrali smo SAP, globalnog lidera u ovoj oblasti, čija rešenja u potpunosti odgovaraju našim visoko postavljenim standardima i očekivanjima. Takođe, za implementacionog partnera izabrali smo S&T Serbia, uvereni da ima iskustvo i znanje da uspešno realizuje ovaj tako važan projekat za Nelt.“

SAP i S&T – saveznici dobrog poslovanja

SAP poslovni softver podrazumeva veću fleksibilnost i efikasnost – obezbeđujući iscrpne, precizne i pravovremene informacije sa samog prodajnog mesta, integrisane podatke o potrošačima, bržu i efikasniju razmenu podataka i komunikaciju između poslovnih jedinica. Ovo će između ostalog obezbediti definisanje i praćenje svih troškova – na taj način olakšavajući proces njihovog smanjenja i donošenja pravih odluka.

Generalni direktor SAP-a, Vladimir Popović izrazio je zadovoljstvo što je još jedna velika srpska kompanija odlučila da uvede ova poslovna rešenja:
„Ponosni smo što je Nelt izabrao SAP. Posebno smo radosni što se trend rasta interesovanja za SAP nastavlja, što ukazuje da se i domaća ekonomija lagano oporavlja i da kompanije sve više žele da ulažu u ono što će im obezbediti rast produktivnosti i konkurentnosti. Broj preduzeća koja kod nas koriste SAP rešenja je u stalnom porastu i sada već imamo više od 100 firmi u Srbiji kojima SAP pomaže da uspešnije rade.“

Potvrđena S&T-ova ekspertiza u implementaciji SAP-a, kao i poznavanje ove privredne grane osvedočeno odgovarajućim referencama, odigrale su ključnu ulogu u odabiru ove kompanije kao implementacionog partnera.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što se, u još uvek teškim poslovnim okolnostima, vodeća srpska kompanija u oblasti distribucije i logistike odlučila za uvođenje SAP-a. Veoma nas raduje i čini ponosnim sto je izbor pao na S&T. Biće za nas to pravi izazov da kombinacijom dubokog razumevanja potreba klijenta, ekspertize i znanja iz te industrijske oblasti kao i izuzetnim iskustvom u implementaciji složenih i velikih ERP projekata dokažemo da je izbor bio pravi. Sigurni smo da će Nelt sa druge starne dobiti inovativno i na svetskim standardima zasnovano poslovno rešenje što će im omogućiti sigurniji put kao novim poslovnim uspesima.“Izjavio je direktor S&T Serbia, Mr. Predrag Vraneš

O kompanijama:

Nelt Co

Nelt (www.nelt.rs ) je jedna od vodećih distributerskih kuća na teritoriji Srbije, proširujući svoje usluge na oblasti logistike i trade marketing usluga. Sa više od 1.000 zaposlenih u prodaji, marketingu, logistici i svim pratećim službama Nelt sarađuje sa gotovo svim tržišno orijentisanim nacionalnim i internacionalnim trgovačkim lancima, veleprodajama, malim i velikim privatnim radnjama, kioscima, apotekama, parfimerijama, benzinskim pumpama i sl.
Nelt primenjuje visoke poslovne standarde: sertifikovan je po ISO 9001/2008 standardu, a od 2009.godine poseduje i HACCP sertifikat.

SAP
Kao tržišni lider u poslovnom aplikativnom softveru, SAP (NYSE: SAP) pomaže kompanijama svih veličina, u svim industrijskim granama da posluju bolje. Od administracije do upravnog odbora, od magacina do prodajnih mesta, od desktop do mobilnih uređaja – SAP ohrabruje ljude i organizacije da zajedno efikasnije rade i eksploatišu poslovne informacije da bi bili ispred konkurencije. SAP aplikacije i usluge omogućavaju profitabilnije poslovanje, stalno prilagođavanje i održivi rast za više od 170.000 korisnika (uključujući i korisnike dobijene akvizicijom kompanije Sybase). Za više informacija, posetite: www.sap.com.

S&T
Prema izveštajima nezavisnih renomiranih analitičkih kuća, IDC i Gartner, S&T je vodeća regionalna kompanija u domenu IT usluga i servisa.Kao međunarodna korporacijasa sedištem u Beču, sa oko 2000 zaposlenih, S&T posluje u 19 zemalja, uglavnom centralne i istočne Evrope. Fokus delovanja S&T-a je informatički konsalting, razvoj, implementacija i realizacija kompletnih IT rešenja, procesa i sistema u cilju unapređenja poslovanja svojih klijenata.
U Srbiji, S&T je prisutan već 15 godina (www.snt.rs), i ima najveći broj (preko 30) implementiranih SAP rešenja. Ove godine, S&T Serbia je postao dobitnik prestižne evropske nagrade „European IT Excellence Awards“ za izuzetna dostignuća u oblasti IT-a.

Kontakt:
Đorđe Talević
Marketing Manager
SAP West Balkans d.o.o.
Omladinskih brigada 88b, Airport City 1500
11070, Beograd, Srbija
Tel: +381 11 35 36 900
Faks: +381 11 35 36 919
E-pošta: d.talevic@sap.com