SAP ostvario 35% rasta po osnovu prihoda od softvera u drugom kvartalu 2011

esti uzastopni kvartal sa dvocifrenim rastom prihoda od softvera za SAP.

BeogradKompanija SAP saopštila je preliminarne finansijske rezultate za drugi kvartal 2011. godine. U drugom tromesečju ostvaren je prihod u iznosu od 802 miliona evra, što predstavlja rast od 35% iskazano u konstantnim vrednostima. Drugi kvartal 2011. godine bio je šesti uzastopni u kome je SAP ostvario dvocifren rast po osnovu prihoda os softvera.

Prihod od softvera i sa softverom povezanih usluga iznosio je 2,579 milijardi evra, što iskazano u konstantnim vrednostima predstavlja rast od 20% u odnosu na drugi kvartal 2010. godine. U odnosu na drugo tromesečje prethodne godine ostvaren je i rast operativnog profita od 26%, takođe iskazano u konstantnim vrednostima.

„Sa zadovoljstvom objavljujemo izveštaj o drugom odličnom kvartalu za SAP u ovoj godini“, rekao je Verner Brant, finansijski direktor SAP-a. Velika tražnja koju korisnici iskazuju za našim proizvodima koji po inovativnosti predstavljaju vodeće u industriji pozicionira nas dobro na putu ka našem cilju, a to je najmanje 20 milijardi evra godišnjeg prihoda i 35% operativnog profita do sredine dekade, kao i dugoročno“.

Za detaljnije informacije o preliminarnim finansijskim rezultatima ostvarenim u prvom kvartalu 2011. godine, posetite:
http://global.sap.com/news-reader/index.epx?articleID=17357