SAP ostvario rekordan prihod od softvera u trećem kvartalu 2011

Oktobar 26, 2011 od SAP News 0

osmatrano po prihodu od softvera SAP je imao najbolji treći kvartal u istoriji kompanije. Sedam uzastopnih kvartala sa dvocifrenim rastom.

BeogradKompanija SAP saopštila je preliminarne finansijske rezultate za treći kvartal 2011. godine. U trećem tromesečju ostvaren je rekordan prihod od softvera u iznosu od 841 milion evra, što predstavlja rast od 32 odsto mereno u konstantnim vrednostima. Treći kvartal 2011. godine je sedmi uzastopni kvartal u kome SAP ostvaruje dvocifreni rast po osnovu prihoda od softvera.

Prihod od softvera i sa softverom povezanih usluga iznosio je 2,691 milijardu evra, što iskazano u konstantnim vrednostima predstavlja rast od 16% u odnosu na treći kvartal 2010. godine (2,316 milijardi evra). U odnosu na drugo tromesečje prethodne godine, ostvaren je i rast operativnog profita od 146%, takođe iskazano u konstantnim vrednostima (1,759 milijardi evra naspram 716 miliona evra).

„Rast u prihodu od softvera koji je SAP ostvario u trećem kvartalu posledica je premeštanja investicija u softver, koji pomaže našim korisnicima da rastu i budu inovativni. Naša bazična rešenja, zajedno sa našim inovacijama koje su vodeće u industriji, pre svega, Mobility, In-Memory and Cloud computing, isporučuju izvanrednu vrednost našim korisnicima usvim regionima i u svim industrijama. Ovo je rast koji ostvarujemo na bazi moćne vizije“, izjavio je Bil Mekdermot, ko-direktor SAP-a.

„Naše snažne performanse i rast tržišnog učešća jasno pokazuju da naša korisnički orijentisana inovativna strategija pobeđuje. Neprekidna isporuka inovacija smanjuje troškove za naše korisnike, tako da mogu da ulažu u naše probojne tehnologije da bi ubrzali odlučivanje, ojačali odnose sa korisnicima i ostvarili rast. Kada naši korisnici pobeđuju, mi pobeđujemo“, rekao je ko-direktor SAP-a, Džim Hageman Snabe povodom objavljivanja SAP-ovih finansijskih rezultata ostvarenih u trećem kvartalu 2011. godine.

Za detaljnije informacije o finansijskim rezultatima ostvarenim u prvom kvartalu 2011. posetite:
http://global.sap.com/news-reader/index.epx?articleID=17673