Najuspešniji drugi kvartal u istoriji SAP-a i deseti uzastopni kvartal sa dvocifrenim rastom

Jul 13, 2012 od SAP News 0

Rast prihoda od softvera u drugom kvartalu ove godine iznosio 26% u odnosu na isti period 2011. Sa više od milijardu evra prihoda od softvera u Q2 SAP značajno premašio tržišna očekivanja

BeogradKompanija SAP ostvarila je 26% rasta po osnovu prihoda od softvera u drugom kvartalu 2012. godine (19% u konstantnim vrednostima). S ukupnim prihodom od softvera u iznosu od 1,059 milijardi evra značajno su premašena tržišna očekivanja.

Rast prihoda od softvera i sa softverom povezanih usluga u drugom kvartalu ove godine iznosio je 21% (15% u konstantnim vrednostima). U apsolutnom iznosu po ovom osnovu kompanija je prihodovala 3,14 milijardi evra. Zahvaljujući ovom rezultatu nastavio se trend dvocifrenog rasta po osnovu prihod od softvera i sa softverom povezanih usluga za SAP, koji traje sada već deset kvartala uzastopno. Ukupan prihod SAP-a u drugom kvartalu porastao je za 18% (12% u konstantnim vrednostima) i iznosio je 3,9 milijardi evra (IFRS).

Posmatrajući celu prvu polovinu ove godine, SAP je u odnosu na prvu polovinu 2011. ostvario 17% rasta u prihodu od softvera (1,7 milijardi evra), 17% rasta u prihodu od softvera i sa softverom povezanih usluga (5,74 milijarde evra) i 15% rasta ukupnog prihoda (7,25 milijardi evra).

Za više informacija, posetite:http://global.sap.com/news-reader/index.epx?articleID=19290

O KOMPANIJI SAP

Kao tržišni lider na polju poslovnog softvera, SAP (NYSE: SAP) pomaže kompanijama svih veličina i oblasti poslovanja da rade na bolji način. Od administracije i upravnog odbora, preko skladišta i prodavnice, do stonih i mobilnih uređaja – SAP omogućava ljudima i organizacijama da efikasnije rade zajedno i da poslovni uvid koriste efektivnije kako bi ostali ispred konkurencije. SAP aplikacije i usluge omogućavaju da više od 190.000 korisnika (uključujući korisnike dobijene akvizicijom kompanije Sybase) radi profitabilno, stalno se prilagođava i raste održivo. Više informacija potražite na www.sap.com

Kontakt:

Đorđe Talević

Marketing Manager, SAP West Balkans d.o.o.

Omladinskih brigada 88b, Airport City 1500, 11070 Beograd, Srbija

T: + 381 11 35 36 900

E: d.talevic@sap.com

www.sap.com/westbalkans