BIZNIS TOP 2011/12 – RANG LISTA PREDUZEĆA PO DOBITI, POSLOVNOM PRIHODU I KAPITALU, ČASOPISA BIZNIS & FINANSIJE

NIS LIDER PO DOBITI I POSLOVNOM PRIHODU

BeogradNa listi najuspešnijih preduzeća u prethodnoj godini po dobiti i poslovnom prihodu ubedljivo vodi Naftna industrija Srbije. Ostatak liste na kojoj ima i preduzeća koja danas ne postoje ili su u manjim ili većim finansijskim problemima pokazuje rovitost privrede Srbije. Ekonomiste brine prejak kurs dinara koji bi mogao da ugrozi poslovanje izvoznika i zbriše efekte finansijske konsolidacije u trenutku kad se sa MMF raspravlja upravo o ovim ključnim pitanjima.

Naftna industrija Srbije je najuspešnija srpska kompanija po dobiti, na listi BIZNIS TOP 2011/2012, specijalne publikacije časopisa „Biznis & Finansije“, posvećene poslovanju preduzeća u Srbiji i ekonomskim tokovima u svetu, Evropi i regionu.

Naftnu industriju Srbije, na listi najuspešnijih kompanija po dobiti, slede Telekom Srbija i Delta Kapital.

Na rang listi najuspešnijih po poslovnom prihodu posle Naftne industrije Srbije slede Elektroprivreda Srbije i Telekom Srbije. Liste najuspešnijih preduzeća formiraju se na bazi rezultata iz završnih računa preduzeća na dan 31.12.2011. a prema podacima Agencije za privredne registre, dugogodišnjeg partnera časopisa Biznis & Finansije u praćenju poslovanja srpske privrede.

RANG LISTE PREDUZEĆA U NOVOJ GRAFIČKOJ FORMI
Magazin Biznis&Finanasije i kompanija SAP, tržišni lider na polju poslovnog softvera, grafički su predstavili podatke za rang liste kompanija Biznis TOP 2011/2012.

Uz podršku alata za poslovno izveštavanje ove renomirane softverske kompanije, podaci su prikazani na vizeulno atraktivan način, čime je postignuta odlična preglednost podataka i mogućnost lakše analize rezultata.

Pogledajte izveštaje Biznis Top 2011/2012 u SAP softveru za poslovno izveštavanje.

O KOMPANIJI SAP

Kao tržišni lider u poslovnom aplikativnom softveru, SAP pomaže kompanijama svih veličina i iz svih industrija da rade bolje. Od administracije i upravnog odbora, preko skladišta i prodavnice, do stonih i mobilnih uređaja – SAP omogućava ljudima i organizacijama da efikasnije rade zajedno i da uvid u poslovanje koriste efektivnije da bi ostali ispred konkurencije. SAP aplikacije i usluge omogućavaju da više od 197.000 korisnika (uključujući korisnike dobijene akvizicijom kompanije SuccessFactors) rade profitabilno, stalno se prilagođavaju i rastu održivo. Više informacija potražite na www.sap.com

Kontakt:

Đorđe Talević

Marketing Manager, SAP West Balkans d.o.o.

Omladinskih brigada 88b, Airport City 1500, 11070 Beograd, Srbija

T: + 381 11 35 36 900

E: d.talevic@sap.com

www.sap.com/westbalkans